İrsaliyeli fatura

Üyelik
29 Eyl 2010
Mesajlar
13
iraliyeli fatura ile birlikte irsaliye kullanılır mı kullanılmaz mı? birde hangi kanun da belirtiliyor? teşekkürler işlerinizde başarılar. ???
 
Ynt: irsaliyeli fatura

Vergi usul kanununa 232.maddeye bakabilirsiniz.

İrsaliyeli fatura kuulanıyorsanız ayrıca irsaliye kesmenize gerek yoktur.
 
Ynt: irsaliyeli fatura

NİSANLI arkadaş cevabın için teşekkür. Ama konu şu nakliyeci bir esnaf, irsaliyeli faturası var. Bizimle anlaşması var ve bize çalışıyor. İrsaliyeli faturası var, ama günde 3-4 defa haftada 10-15 defa nakliyesi oluyor. onun için sordum. yani irsaliye kesse sonra irsaliyeli faturasını yazsa olurmu? :)
 
Ynt: irsaliyeli fatura

İrsaliyeli fatura kullanan firmaların elinde ayrıca sevk irsaliyesinin bulunmasında da fayda var.Her irsaliyenin faturası kesilecek diye de bir şey yok. Şubeden merkeze mal gönderirken ne keseceksiniz. :)
 
Ynt: irsaliyeli fatura

İrs. kesildiğinde buna ft kesilmeli. kesilen irs. için irs.ft kullanılamaz.
 
Ynt: İrsaliyeli fatura

bu duruma uygulamada karşılaşıyorum,
Genelde motor parçalarının üretimi ve satışını yapan firmaların irsaliyeli faturalarının altında İrsaliyeli Faturada geçen malın sevk irsaliyeside mevcut. Hatta faturayı ilk elime aldığımda altındaki sevk irsaliyesini görünce bayağı şaşırmıştım. Sonradan araştırdım. Esasen sevk irsaliyesini düz faturaya dayandırmak gerekiyor. Ancak düz fatura yoksa sevk irsaliyesini irsaliyeli faturaya bağlanabiliniyormuş.
 
Ynt: İrsaliyeli fatura

Aynı işin/mal satışının ikiye bölünerek irs ve irs. ft gönderildiği fakat irs ft kesilmediği ve vergi kaçırıldığı sorusuna ikna edici bir cevap verebilirseniz sorun olmaz.
 

Benzer konular

Üst