İrsaliyeli Faturada Tarih ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zuhal_bz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,
İrsaliyeli faturada fiili sevk tarihi ile düzenleme tarihi aynımı olmak zorundadır? gelen bi faturada 26.11.2013 fiili sevk tarihi 02.12.2013 fatura tarihi yazmışlar birde ay atlanmış ben düzeltmesini isteyeceğim. net bi cevap bulamadım tarihler konusunda mantıken aynı olması gerekiyo sevk edilirken düzenlenir aslında

bu konuda gümrükteki mallarla ilgili tebliğ var mesela malın gümrüğe geldi ama daha çekip teslimasyon işlemini gerçekleştiremedin ama faturayı kesip üzerine ilerdeki teslim edeceğin tarihi fiil sevk tarihini yazabiliyorsunuz bu durumda kdv yi alanda verende işler alan gidere işler ama faturayı veren yani kesen gelir tahakkukuna işler daha sonra fiili sevk tarihinde gelire kaydeder faturayı 11.ayda kesmişler alan için sıkıntı yok 11.aya işler ama mal 12 ayda teslim edilmiş sıkıntı yok

ilgili firmanın sevk tarihinden itibaren 7 gün içinde faturalandırması gerekli
fakat sizin durumunuzda 7 gün süre ay atlamadan 30\11\2013 tarihinde fatura kesilmeliydi.

fatura usulsüz kesilmiş düzeltme istemelisiniz.

HAYIR efendim düzeltme istemeyeceksiniz ortada sevk irsaliyesi ve fatura diye bir şey yok dediğiniz gibi ay atlama olayı da yok bizde aynı işlemi yapıyoruz ve çok araştırdık konu hakkında devletin yönetmeliği bile vardı bulamadım bulsam buraya asardım ay atlaabilir hatta ve hatta bu gibi durumda yılda atlayabilir sizin zannettiğiniz şekilde değil olay yapılan işleme hiç bir yanlışık yok düzeltmelik bir durumda yok çok iyi araştırdık biz bu işi siz direk 11.aya kayıtlarınıza alabilirsiniz kdv ba vb lerini sizin gideriniz sıkıntı yapmayın kendinize burdaki sevk tarihi ve fatura tarihi atlama klasik olayı değil ve irsaliyeli fatura var ortada aman dikkat sorun yok

Kesilen irsaliyeli faturadır ve mal sevk edilirken yanında gider. Bu mantıkla fiili sevk 26/11 ise diğer tarihinde en geç 26/11 olması gerekir. ft tarihi daha önce olabilir ama daha sonra olamaz. (Yaparsan olur tabii ama ben malı sevk ederken irs kesmedim gelin bana ceza kesin demiş olursunuz)

yukarıdaki ibareyi tam anlayamadım olması geken şudur önce 11.ayda fatura tarihi olur daha sonra 12.ayda fiili sevk tarihi olur yani malı gerçekte sevk etmeden erken fatura kesebilirsiz malı daha sonra ki tarihde sevk edersiniz bu durumda sıkıntı olmaz ama faturanın tarihini 12.aya fiili sevki 11.aya yazmışlrsa yanlış yapmışlar demektir

HAYIR efendim düzeltme istemeyeceksiniz ortada sevk irsaliyesi ve fatura diye bir şey yok dediğiniz gibi ay atlama olayı da yok bizde aynı işlemi yapıyoruz ve çok araştırdık konu hakkında devletin yönetmeliği bile vardı bulamadım bulsam buraya asardım ay atlaabilir hatta ve hatta bu gibi durumda yılda atlayabilir sizin zannettiğiniz şekilde değil olay yapılan işleme hiç bir yanlışık yok düzeltmelik bir durumda yok çok iyi araştırdık biz bu işi siz direk 11.aya kayıtlarınıza alabilirsiniz kdv ba vb lerini sizin gideriniz sıkıntı yapmayın kendinize burdaki sevk tarihi ve fatura tarihi atlama klasik olayı değil ve irsaliyeli fatura var ortada aman dikkat sorun yok

bu kadar celallenmeye gerek yok hocam

merkür üstadın dediği gibi irsaliye olmadan mal nasıl sevk edilmiş fili sevk tarihinde ayrı bir irsaliye mi kesilmiş bu durumda irsaliyeli fatura kesmesi gereksiz olmuş.
saygılar.

Gereksiz değil hatalı olur. Maliye "malın yarısına fatura kesmek için bu yöntem uygulanmış" deyip ve ceza uygulayabilir.