İrsaliyesiz fatura?

merihs12

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 Ocak 2008
Mesajlar
810
Konum
kocaeli
Yeni kurulan bir şirketin faturaları matbaada bastırılmış yanlız irsaliyeli değil,bu şekilde 2 aydır faturalar kesildi.Geriye dönük ve bundan sonrası için yapmayı önerdiğiniz şeyler nelerdir teşekkürler?
 
Ynt: İrsaliyesiz fatura?

Selamlar.
Öncelikle şunu belirtelim.İrsaliyeli değil derken irsaliyeli fatura şeklinde mi değil yoksa ayrıca irsaliye basılmamış mı?.Bunu öğrenelim.Kaldı ki irsaliyeli fatura bastırmak gibi bir zorunlulukta yok.Birde;Sektör ve iş dalınıza göre irsaliye kullanıp kullanmama zorunluluğunuz değişir.Mal sevkiyatı şeklinde bir faaliyetiniz varsa irsaliye kullanmak zorundasınız ama misal hizmet sektörüyseniz böyle bir zorunluluğunuz yok.Yaptığınız işi bilirske bu konuda kesin birşey söyleyebiliriz.Ayrıca,geriye dönük 2 ay için yapacak birşeyiniz yok.Mal satışı yapılmışsa mal gitmiştir işte bitmiştir.Taşıma esnasında irsaliye problemi çıkmamışsa olay bitmiştir.Ama bundan sonrası için irsaliye kullanmayı gerektiren bir durumunuz varsa irsaliye bastırmalısınız. Geçmiş 2 ay için "faturası var neden irsaliyesi yok" şeklinde bir yaptırım uygulanamaz.Tespit yoksa müeyyide de olmaz.
Saygılar
 
Ynt: İrsaliyesiz fatura?

ilginize ve açıklayıcı cevabınıza teşekkür ederim. Mükellef hizmet işi değil güvenlik sistem malzemeleri satıyor ve montajını yapıyor.2 ay içinde toplam kestiği fatura sayısı 10 u aşmamıştır.Ama sadece fatura kesmiş yani irsaliye düzenlememiş.Anladığım kadarıyla geriye dönük bişey yapmamıza gerek yok .Cezası da yok.Ama bundan sonrası için tabi ki sevk irsaliyesi düzenlemeleri gerektiğini hassasiyetle söyleyeceğim onlara. Ekleyeceğiniz başka birşey yoksa bu şekilde bilgi vericem kendilerine ...teşekkürler
 
Ynt: İrsaliyesiz fatura?

Şu aşamada yok..En kısa sürede irsaliye bastırıp kullanmaya başlamalılar.Netice de montaj işi olduğu için ortada taşınan bir mal var.Alınan sipraiş gereği taşınan mallar o firma adına irsaliyelendirilerek sevkiyat yapılmalı.İş bitiminde de toplu halde fatura kesilmeli.
Saygılar.
 

Benzer konular

Üst