Herkese Merhabalar,
Konu uzayıp gitmiş hepsini okudum. tam olarak istediğim cevabı bulamadım. Sizlere sorum şu şekilde,
2015 yılı 9 ay, 2016 9 ay, 2017 9 ay olmak üzere toplamda 27 aylık bir sürelik bir çalışma mevcut. ilk işe başlanırken mevsimlik iş sözleşmesi olarak başlanıldı. ( Belirli süreli iş sözleşmesi olarak ) ama 1 yılı geçmesi ve arka arkaya süre uzaması nedeniyle belirsiz süreli iş sözleşmesine dönmüş durumda bu durumda hem kıdem hem de ihbar hak kazanmış durumda. Ancak yıllık izine hak kazanılmıyor. Araştırmalarımda sonuca ulaşamadığım durum ve bana gerekli olan kısım şimdi tekrar ücretsiz izine gönderme durumu yani askı durumu söz konusu. Son 3 yılda 600 iş gününü doldurması ve son 4 ayda 120 gün olması sayesinde işsizlik maaşına hak kazanabilir. Ancak askıyı kabul etmemesi "Kıdem ve İhbar Tazminatı" alması nasıl söz konusu olur.
Yani askıyı kabul etmiyorum. İş akdimi sonlandırılmasını istiyorum. demesi yeterli mi. Bu durumda tazminatını alabiliyor mu. İşveren sorun çıkarması halinde izlenmesi gereken kesin ve hızlı çözümlü yollar nedir.
Neticede ilgili işçi artık bu iş yerinde çalışmak istemiyor. Karşı ve zorluk çıkarırsa nasıl bir sonuç izlenmesi gerekir/çıkarmazsa tazminatını alıp ayrılabilir. Bu son kısımı kesin sonuca ulaştıramadım. Yardımcı olacak bütün arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkürlerimi iletiyorum.