fonradar

İş avansı kayıtlar

Üyelik
28 Mar 2011
Mesajlar
44
pazarlamacılar anadoluya çıkıyorlar onlara bol bol iş avansı veriyoruz daha sonra faturalarını getiriyorlar bizde o faturaları işlerken iş vansından düşüyoruz ama hep 195 personelller hep alacak yada borç bakiyesi veriyor devaölı bakiye veriyor mesela 1000 tl verdik 750 tl harcamış 250 tl bize borcu var personelin maaş avansı olarakmı keseceğiz ayrıca işten çıkan ve bize borcu olanlar var onlar ne olacak nasıl kapanacak hesap?
 
Ynt: iş avansı kayıtlar

Sürekli iş avansı verip harcamalarla kapatılıyorsa, zaman zaman bakiye vermesi normaldir. Ancak borçlu oldukları tutarlar ücretlerine mahsuben kendilerinde kalıyorsa kalan kısmı iş avansı hesabından ücret avansı hesabına virman yapılarak ücretlerinden kesilmesi daha doğru olur. İşten ayrılmaları halinde de aynı şekilde ücretlerinden düşeceksiniz.
 
Ynt: İş avansı kayıtlar

vermiş olduğunuz iş avansını işin bitimi ve/veya dönüşlerinde 7 gün içerisinde hesaplarını kapatmaları gerekir. Vermiş olduğunuz iş avansından teslim etmiş olduğu harcama belgeleri düşüldükten sonra TL bakiye borçları kalıyor ise üzerlerinde kalmamalı kasaya teslim etmeleri gerekir ücret hesabına aktarılmaması için mutlaka kasaya teslim etmeliler.
 
Ynt: İş avansı kayıtlar

İş avanslarında bakiye kalabilir, fakat dönme sonunda mutlaka 195 hesabın kapatılmasısı gerekir.
 

Benzer konular

Üst