fonradar

İş İade Tazminatı

Üyelik
7 Kas 2007
Mesajlar
3
meraba arkadaşlar ben iş yerinden askerlik nedeniyle ayrıldım tekrar işe alınmam için dilekçe verdim şu an alamayacaklarını söylediler iş kanuna göre beni tekrar ilk fırsatta almakk zorundalar fakat işveren benim çalıştıgım departmana birini aldı fakat farklı bir departmanda çalışıyor gibi gösteriyor bana tazminat ödememek için, bu durumda benim ne yapmam gerekiyor teşekkür ederim.
 
Ynt: İş İade Tazminatı

Askerliğinizin bitiş tarihi ve dilekçeyi verme tarihiniz nedir?
 
Ynt: İş İade Tazminatı

Çalışanın askerlik nedeniyle ayrılması kıdem tazminatına hak kazandıran bir durumdur.Çalışanın kıdem tazminatını almadan ayrılması durumunda sözleşmesi askıya alınmış olur.Geri dönüşte en fazla 2aylık süre içinde işverene tekrar işe başlatması için başvuruda bulunması gerekir.Bu süre içinde başvurmaya rağmen işveren işveren tekrar işe almak istememesi veya kadro olmaması nedeniyle çalışanı işe başlatmazsa ,alınmamış olan kıdem tazminatının ödenmesi gerekir.Ayrıca 3aylık işe iade tazminatınada hak kazanılır.
Ancak burada şunu atlamamak gerekir:askerlik nedeniyle ayrılma sırasında kıdem tazminatı alınmamış ise buna hak kazanılır.Kıdem tazminatının ödenmesi ile sözleşme sona erdirilmiş olduğundan işverenin tekrar işe başlatma zorunluluğu bulunmamaktadır.
 
Ynt: İş İade Tazminatı

arkadaşlar 30.09.2007 bitirdim 15.10.2007 dilekçe ile başvurdum arkadaşlar benim yaptıgım araştırmalarda kıdem tazminatını aldıgı zaman tekrar işe alınmaz diye bir ibare yok rica etsem bunun hangi madde geçtiğini yazabilirmsiiniz unutmadan ben çıkmadan kıdem tazminatımı aldım.
 
Ynt: İş İade Tazminatı

kıdem tazminatını alarak iş ilişkini sona erdirmişsin. işveren işe alıp almakta tamamen serbest.
 
Ynt: İş İade Tazminatı

peki almadan gitseydim ve geldiğimde beni işe almasaydı o zaman mı 3 maaş tazminat ödeyecekti o zamanda kıdem mi ödemeyecekti ben aradaki mantıgı anlamadım
 
Ynt: İş İade Tazminatı

Liberta
sana tavsiyem önce Türkçeyi düzgün kullanman
 
Ynt: İş İade Tazminatı

liberta 3 maaş tazminatı nereden çıkardın?
 
Ynt: İş İade Tazminatı

Herhangi bir askeri ve kanuni ödev dolayısıyla işinden ayrılan işçiler bu ödevin sona ermesinden başlayarak iki ay içinde işe girmek istedikleri takdirde işveren bunları eski işleri veya benzeri işlerde boş yer varsa derhal, yoksa boşalacak ilk işe başka isteklilere tercih ederek, o andaki şartlarla işe almak zorundadır. Aranan şartlar bulunduğu halde işveren iş sözleşmesi yapma yükümlülüğünü yerine getirmezse, işe alınma isteğinde bulunan eski işçiye üç aylık ücret tutarında tazminat öder.

Sn nane,
3aylık tazminatı benim daha önceki cevabımda iş kanunu madde31 den alıntıladığım yukarıdaki kısımdan çıktı.Yanlışmı biliyorum?
 
Ynt: İş İade Tazminatı

iş kanunu md 31 birinci paragraf "muvazzaf dışında" diye başlıyor.
 
Ynt: İş İade Tazminatı

Sanırım alıntıladığım kısımdaki '' Herhangi bir askeri görevle....'' kısmı yanılttı beni.
Teşekkürler.
 
Üst