İş-Kur Çizelgesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mTimur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selam
Bir şahıs işletmesinin 2023 ve 2024'te 10'dan fazla çalışan işçisi var. Bu işletmenin daha önceden İş-kur kaydı yapılmamış ve İş-kur Çizelgesi doldurulmamış. Bu işletme için ne yapmak lazım?

Selam
Bir şahıs işletmesinin 2023 ve 2024'te 10'dan fazla çalışan işçisi var. Bu işletmenin daha önceden İş-kur kaydı yapılmamış ve İş-kur Çizelgesi doldurulmamış. Bu işletme için ne yapmak lazım?
İş-kur kaydı yapılacak ve İş-kur Çizelgesi doldurulacak

Mesleğe başladığımdan bu yana hiç bir firmamda İŞKUR la ilgili bir işlem yapmadım, yapmıyorum ve yapmayacağım. (Sadece pandemide kısa çalışma ödeneğine başvuru vs yapmıştık, başkaca bir işlem yapmadım.) Şimdiye kadar bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Zaten mevzuata göre, öncelikle yazı yazıp bilgi istemesi gerekiyor. Doğrudan ceza uygulayamıyor.

Forumdaşlar merhaba, bugüne kadar birazda alışkanlık diyelim 10 işçi altında olsa da işkur çizelgelerini vermekteydim. 2025 döneminden itibaren işkur çizelgelerini 10 kişi altında olanları vermemeyi düşünüyorum. Bu nedenle önce veriliyordu şimdi verilmiyor diyerek sizce cezaya muhatap olunurmu? Teşekkürler,

Zannetmiyorum, şöyle düşünmek lazım, firma muhasebeci değiştirmiş olsaydı da mesela muhtemelen yeni muhasebeci göndermeyecekti. Bu şekilde çok fazla firma oluyordur, bir süre gönderip sonra göndermeyen. Sizden yazı ile istendiğinde geriye dönük de gönderiliyordu gerektiğinde. 50 kişiden fazla çalışan yoksa bir sorun olacağını sanmıyorum.

merhaba
benim çalıştığım firmada 9 kişi çalışıyor. birde inşaat dosyası açıldı çalışan sayısı 30-40 ları bulduğu için inşaat dosya açılışından itibaren inşaat+merkez toplayarak her ay bildirdim. inşaat bittikten sonra şuan sadece merkez dosya9kişi var ve her ay işgücü çizelgesini vermeye devam ediyorum. bir ay atladığım olmuştu işkur danışmanımız arayıp onaylamamız gerektiğini söyledi. nasılsa ceza gelmiyor rahatlığında olmamak lazım bence .