İş Makinası Alımı

Üyelik
2 Nis 2010
Mesajlar
1
mrb. biz şirketimize 3.aya iş makınası almamız gerekiyor aksi takdirde geçici vergi yüksek çıkacak.sorun şu iş makinasının faturasını 3.aya kestirip noter satışını ne zaman yapmamız gerekiyor yani 3.aya ft. alma şansımız varmı yoksa noter satış tarıhı ile aynı gün mü fatura kesilebilir. bilen arkadaşların cevaplarını beklıyorum teşekkürler.
 
Ynt: İş Makinası Alımı

Merhaba iş makinesi derken neyi kast ettiniz acaba çünkü her iş makinesi için noter satış senedi gerekmiyor.Soruyu biraz açarsanız sanırım daha fazla yardım alabilirsiniz?
 
Ynt: İş Makinası Alımı

Anladığım kadarı ile, geçici vergi çıkmasın diye, iş makinesi alıyorsunuz.?
Yaptığınız işi faaliyet alanını bilmiyorum ancak;
İş makinesi ticareti yapmadığınız sürece, aldığınız iş makinesi, taşıt yada demirbaş niteliğinde olacağından bunun gider olarak kayıtlara alınması söz konusu olmaz.Bu durumda da geçici ödemesinin indirilmesi konusunda size bir katkısının olacağını sanmıyorum.!
 
Ynt: İş Makinası Alımı

sayın ezglika sizin dediğiniz olay çok sakıncalı bir işlemdir,yani 31/03/2010 tarihine iş makinasının faturasını kestirmek ama makinanın satışını noterden nisan ayının ilk haftası veya nisan içinde yapmak ve bu kapsamda satışı devri tapu veya noterden veya her hangi bir resmi kurumdan yapılması zorunlu olan işlemlerde teslim edilen iktisadi değer bu tarihler itibari ile teslim edilmiş sayılır VUK.ve KDVK.nunu kapsamında,onun için bu şekilde yukarda dediğiniz şekilde bir işlem yaparsanız ve iş makinasına amortisman ayırıp gider yaparsanız ve bu giderle vergi matrahını düşürürseniz,yapılan bir incelemede ortaya çıkar ve vergi ziayı ile karşılaşırsınız,onun için sakıncalıdır bence yapmamak lazım,kolay gelsin.
 
Ynt: İş Makinası Alımı

Noter satış senedi tarihinden itibaren 7 gün içinde fatura kesmeniz mümkün, Ancak noter satış senedi düzenlemeden önceki tarihe fatura düzenlemeniz sakıncalı. Yani 3 aya fatura kesmezsiniz.
 
Ynt: İş Makinası Alımı

bu iş makinası sıfır olursa satışa gerek kalmaz
 

Benzer konular

Üst