İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi Bulundurma Zorunluluğu ?

Rietveld

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Eyl 2010
Mesajlar
3,399
Konum
Lüleburgaz
Arkadaşlar bildiğiniz gibi 01.01.2014 'ten itibaren iş sağlığı güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu başlıyor.Uzman ve hekim ile sözleşmeyi 1 Ocak'a kadar yapmamız mı gerekiyor yoksa Ocak ayı içinde de yapsak olur mu ? Bir ceza ile karşılaşırmıyız Ocak sonuna kadar yapsak sözleşme ? İlla 1 Ocak'a kadar yapılması mı gerekiyor ?
 
ağır tehlikeli veya çok tehlikeli işyerleri için 1 işci de olsa 1 ocağa kadar yaptırılması gerekiyor.
 
İnşaat işi arkadaşlar 28 kişi var.

Ocak ayı içinde yapsak olmuyor mu illa 1 Ocak'a kadar yapılması mı lazım ?
 
Peki bir osgb şirketi ile anlaşsak bu iş için yine de isg-katip ten girip sözleşme falan yapmamız gerekiyor mu ? Sonuçta şirketle anlaşırsak bir herhangi bir sigorta girişi yapmıyoruz uzman ve hekim için.
 
Değerli forum yazarları, bu konu 'maalesef ve maalesef' mesleğimiz ve yaptığımız işle hiç alakalı olmayıp yine üstlenmek zorunda kaldığımız dolaylı angaryalardan birisidir. Bildiğiniz gibi 10 kişi ve üzeri işçi çalıştıran 'tehlikeli' ve 'çok tehlikeli' iş yerleri zaten sözleşme yapacaktı. 10 kişinin altındaki 'tehlikeli' ve 'çok tehlikeli' iş yerleri için çıkan yönetmelik sonucu kafalar biraz karıştı. Ben OSGB hizmeti veren kuruluş ile görüştüm. İşletmeler sözleşmeleri yaptırmak zorunda..(İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Madde :7 )
Bu noktada dikkat edilmesi gereken konular,
*Fiyatlar yönetmelikten öncesine göre daha ucuz uygulanıyor.(bilginize)
*OSGB firmaları ile yapılan sözleşme bedeli ile SGK desteğinin (yönetmelikte belirtilen) ilgisi yok. (Yani, yönetmelikte sadece alt sınır belirlenmiş,isteyen istediği fiyattan anlaşabilir)
*Tüm yasal takip işlemleri (isg-katip vb.) sözleşme yapılan OSGB firması tarafından sağlanıyor.
*OSGB firmasına yapılan ödemenin devlet desteği kapsamında nasıl uygulanacağı ile ilgili SGK'dan yönetmelik bekleniyor.
*Sözleşmeler 31.12.2013'e kadar yapılmak zorunda.

Her ne kadar angarya da olsa mesleğimiz gereği kulak dolgunluğumuz olsun diye paylaştım. Eksiğim olmuşsa affola.
 
Son düzenleme:
Verdiğiniz yararlı bilgiler için teşekkürler.Dediğiniz gibi biz muhasebe yapmamız gerekirken bir sürü şey ile uğraşıyoruz.Asıl mesleğimizi yapamıyoruz.Muhtemelen bir çok mükellefim bu işi Ocak ayı içinde yapacak.Aralık sonuna kadar yetiştiremezler.Baya bir ceza ile karşılaşıcaz gibi duruyor.
 
Üst