fonradar

İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Ne Zaman Başlar ?

sahin12

Katkı Sunan Üye
Üyelik
9 Kas 2010
Mesajlar
137
Konum
mersin
Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar.Kanun gereği 30.06.2014 tarihinde kanun kapsamına girecek işyerinde iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verme yükümlülüğü şu an başlamış mıdır?Yoksa 30 haziran da mı başlayacaktır.Ne dersiniz?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
eğitim vermenin bi zamanı olmaz. o tarihe kadar ya iş sağlığı ve güvenliği için personel alacaksınız ya da osgb lerle sözleşme imzalayacaksınız. ama siz eğitimlere ve eksiklikleri gidermeye ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi olur sizin için.
 
Aslı Hanım haklısınız yalnız benim öğrenmek istediğim yasal zorunluluk ne zaman başlar.Herhangi bir ceza ile karşılaşmamak için.
 
iş yerinizin tehlike derecesine göre hangi tarihte iş güvenliği ve iş saglığı uzmanı bulundurma zorunluluğunuz varsa o zaman. Şöyle de bi durum var o tarih geldikten sonra bir ay içinde denetime geliyorlar deyim yerindeyse ıncığını cıncığını araştırıyorlar. İlk etapta cezai bir uygulama yapmıyorlar.(tabi her memur aynı şeyi uygular mı bilmem) Bir ay gibi bir süre veriyorlar. bir ay içinde o eksiklikleri tamamlamanızı istiyorlar. bir ay sonra tekrar geldiklerinde hala belirtilen hususlarda eksiklik varsa ceza veriliyor. bu sebepten ne kadar erken başlarsanız birşeylere o kadar iyidir.
 
yasal zorunluluk ne zaman başlar benimde en çok merak ettiğim konu .....| genelde burdan araştırıyorum ama bazen istediğim cevabı bulamıyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yeni işe başlayan bir personel olduğunda işgüvenliği açısından bu kişiye eğitim ne zaman verilmeli?
 
Diyelim dün giriş yaptınız,bugün işbaşı yapacaktı/yapacak,bu esnada eğitim işci "iş görmeye" başlamazdan önce verilmiş olmalı(eğitim verildikten sonra işci çalışmaya başlamalı/başlatılmalı)hatta iş tehlikeli veya çok tehlikeli ise işci doğrudan işin başına geçirilmemeli,özellikle çok tehlikeli işler açısından(iş,işyeri ortamı,alet edavat ,makinalar,sıvılar,gazlar,parlayıcı ve patlayıcı maddeler,hülasa risk unsurları dikkate alınarak adaptasyon sürecinde) yavaş yavaş alıştırılmalı
 
Üst