fonradar

İş Sağlığı Ve Güvenliği Tespit Ve Öneri Defteri

Rmuhasebe

Katkı Sunan Üye
Üyelik
21 Eyl 2012
Mesajlar
254
Konum
İstanbul
Merhabalar ;

Bir haber sitesinde gördüm ve biraz da araştırdım şirket olarak onaylatıırıp, iş sağlığı ve güvenliği tespit ve öneri defteri tutmamız gerekiyormuş. Peki sorum şöyle ki ; bizim 50 den az ve az tehlikeli grupta işçisi olan SGK dosyalarımız var. Bunlar için iş sağlığı güvenliği uzm. çalıştırma yükümlülüğümüz 01/07/2016 ya uzatılmış.PEki bu onaylatılıp tutulması gereken defteri şimdiden temin edip onaylattırmamız lazım mı yoksa 2016 temmuz daki yükümlü olacağımız zaman mı yaptıracağız bu işlemi.Bu hususta bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
 
Bildiğimi paylaşıyorum.
Çalışan sayınız ve bu işyeri sicil numaralı dosyasının tehlike derecesi diikate alındığında ,yükümlülük 01.07.2016 da doğuyor ise bu işyeri için bu tarihden önce işyeri hekimi ve uzman çalıştırmanız gerekmiyeceğinden sözkonusu defteri şimdiden alıp onaylatmanız gerekmez düşüncesindeyim,zira bu defteri işyeri hekimi ve uzman işleme alacak.
 
Teşekkür ederim. Mantıken öyle tabii ama bazen kanunlar düşünüldüğü gibi yürümüyor o yüzden bir yanlışlık yapmamak için istişare etmek istemiştim . Kolay gelsin.
 
tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerin onay defterini 01.01.2014 den önce mi onaylatmak gerekiyor yani aralık ayında mı yaptırmamız gerekiyor ocak ayında da yaptırabilir miyiz acaba
 
Benim de bir sorum olacaktı. Faaliyet durumumuz pamuk paketleme. SSK az tehlikeli görünüyor dış giyim olarak. Vergi dariseinde 21.20.02 tehlikeli sınıfta bunu nasıl yapacaz hangisini baz alacağız. Ayrıca firmamızda toplam 20 kişi çalışıyor. Firma olarak ne gibi yükümlülüklerimiz var. SSK faaliyet kodumuzu gösterir belge almak istiyorum bu internetten alabilirmiyim.
 
Yaptığınız iş gerçekten az tehlikeli ise, vergi dairesinden nace kodunuzu düzelttirin.
Az tehlikeli iş yapıyorsanız 01.07.2016 yılına kadar İSG kapsamına girmiyorsunuz. Tehlikeli sınıfta iseniz 01.01.2014 tarihinde kapsamına giriyorsunuz.
SSK şifresi ile e-bildirgeye girerseniz orada nace alt kodu ekranından ekran görüntüsünü alabilirsiniz.
 
e-bildirgeye giriyorum fakat nace kodu görüntüleyeceğim bir yer yok ssk doğru ise vergi dairesini mi arıyacam
 
e-bildirgeye girdikten sonra nace alt kodu girişi gibi bir yer olması gerekiyor.
 
Üst