personel maaş programı

İş Yeri Bildirgesi Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan figo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

figo

Katkı Sunan Üye
bugün tescile vereceğim şirketin şirket müdürünü bağkur kapsamına girmemesi için bugünden itibaren sigortalı göstermek istiyorum. ssk ya işyeri bildirgesini dün mü vermem gerekirdi yoksa 1 ay süre varmı?

Ynt: işyeri bildirgesi hk.

Birincisi şirket müdürü ortak değil ise bağ-kur kapsamına girmez.Zaten bunu sigortalı yapmak zorundasın.
İkincisi şirket müdürü ortak ise bugün tescile vereceğin evrakların bugün tescil olması imkansız.En az 2 gün sürer(istanbulda).Yani bugün ssk girişini verebilirsin(yarına giriş olmuş olur.)

Normalde ise şirketin kuruluş gününden bir önceki gün başlamış olması lazım.Sanırım aynı gün bile olmaz.Çelişki olur.Hangisi önce diye.

Kolay gelsin.

burası zonguldak hemen oluyo :)
ana sözlşeme ve defterler bugün tasdik edildi
sadece ticaret odasına tesci işlemleri kaldı. beni düşündüren ssk işyeri bildirgesi. şirketi bugün tescil etsem şirketin hissedarı olan müdürü bugünden itibaren ssk lı göstermem gerekiyor. bilgirgeyi ne zaman vereceğim

şirket tescil evraklarında ssk ile ilgili kısım dolduruldu ise ssk işyeri işlemlerini tic.sicili yapar. sizin işyeri bildirimi yapmanıza gerek yok.
şirket hissedarı (kurucu ortak) şirket tescil ettirildiği anda bağkur kapsamındadır. (daha önce başlamış ve devam eden ssk yok ise)

nane ' Alıntı:
şirket tescil evraklarında ssk ile ilgili kısım dolduruldu ise ssk işyeri işlemlerini tic.sicili yapar. sizin işyeri bildirimi yapmanıza gerek yok.
şirket hissedarı (kurucu ortak) şirket tescil ettirildiği anda bağkur kapsamındadır. (daha önce başlamış ve devam eden ssk yok ise)
tamam buraya kadar sorun yok ben bildirge vermeyecem. oda bizim adımıza verecek.
peki ben ticaret odasına verdiğim formda yazdığım 1 kişi ssk lıyı bildiriken şirket müdürü olan ortağı gösteremezmiyim.

Ynt: İş Yeri Bildirgesi Hk.

müdür kurucu ortak olduğu için bağkurludur. bağkurdan (şirket ortaklığından) çıkmadan ssk'lı olamaz.