İş Yeri Hekim Ve Uzmanın İşe Giriş Tarihi Ne Olmalıdır ?

Üyelik
21 Haz 2010
Mesajlar
63
Konum
istanbul
hayırlı forumlar herkeze.

İşyeri hekim ve uzman ile şahsi anlaşma yapıldığında bu kişiler sgk ta gösterilmesi zorunlu mu dur?

Bir de eğer kısmi süreli gösterilmesi zorunlu ise İŞE GİRİŞ BİLDİRGE leri isg katipte oluşturulan ''Hizmet Alan İşyeri ile İşyeri Hekimi Arasındaki Sözleşme'' nin altında yer alan tarih midir yoksa ay içinde herhangi bir tarih olması ipc ye sebeb olur mu , olursa taraflar arasında yazılı sözleşme yapılıp , bu sözleşme tarihine göre giriş yapılabilir mi?
 
Şahsi anlaşma yapıldığında o kişileri işyerinize sigorta girişi yapmalısınız. Sistemde çalışma süresi ne kadar çıkarsa o kadar gün sigortalı göstererek her ay primini ödemelisiniz. Eksik gün gösterirkende eksik gün sebebini "06-kısmi istihdam" olarak seçeceksiniz.

İşe giriş tarihi sözleşme başlangıç tarihi olmalı. Örneğin bugün girişini yapın yarın tarihli olarak yani 19.01.2016 olarak. Yarında isg katip ten girerek sözleşmesini onaylayın. Sözleşme başlangıç tarihide 19.01.2016 olacak böylece.
 
cevabınız için teşekkür ederim. sözleşme şuan igs katip te 12-13 ocak olarak onaylanmış gözüküyor. bugün p.tesi olduğundan giriş yapsak ipc doğar mı? ya da taraflar ayrı olarak kismi süreli iş sözleşmesi yapsa buna dayarak giriş yapılsa geçerliliği olur mu? tşkler..
 
Bugün giriş yapın. Sözleşmeleri de iptal ederek bugün tekrar yeni sözleşme yapıp onaylayın isg katipten.
 
Üst