personel maaş programı

İşçi Çalışmadığına Dair Dilekçenin Unutulması

Bir firma için yaklaşık üç aydır işçi çalıştırmadığı için , işçi çalıştırmadığımızı beyan eden dilekçe yazmakta idik. Şubat ayında da işçi çalışmamıştır ancak biz dilekçeyi hazırlamışız ama yasal süresinde 31.03.2008 de göndermeyi unutmuşuz. Bu gün yani 01.04.2008 tarihinde gönderdik. BU durumdan dolayı herhangi bir ipc söz konusu olur mu, eğer olursa hangi oranda olur acaba. İnceledim ama net bir şey bulamadım. Şimdiden Teşekkürler.

Ynt: işçi çalışmadığına dair dilekçenin unutulması

Hiç Bir Sorun Olmaz.

Ynt: İşçi Çalışmadığına Dair Dilekçenin Unutulması

İşyerindeki Son işçinin çıkışını yaptığınız zaman (Bildirim suresıı 15 gun yada 1 ay net hatırlamıyorum )SSK ya bir bildirim dilekçesinin verilmesi yeterlı dıye bılıyorum.

ben büroda çalışırken işçi çalışmamaya başladığı zaman işçi çalışmamaktadır çalışmaya başlayınca usulune uygun olarak kurumunuza bilgi vereceğim şeklinde yazıyordum ve çalışana kadar bir daha dilekçe vermiyordum.

Merhaba ;

Bununla ilgili dayanak Sosyal Sigortalar Kurumu Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nin ;
Madde 0020: Prim ve Hizmet Belgesinin Tanzimi, Verilmesi ve Saklanması

başlığı altında son madde olan k maddesidir.

İşyerinde sigortalı çalıştırmaya ara verdiğini bir ay içinde yazılı olarak bildiren işverenin, her ay ayrıca sigortalı çalıştırmadığına ve ücret ödemediğine ilişkin bir bildirimde bulunması gerekmez.