İşçi Çıkarma

Ynt: İşçi Çıkarma

devam eden işe iade davamın mahkemesine karşı taraf yine katılmadı..hakim ileri bir tarihe ertelerken yazılı kararda ''izrahen'' veya buna benzer bir kelime kullandı..avukatıma sordum..polis gözetiminde getirileceklerini söyledi..bunlara rağmen yinede aynı durum devam ederse..bu benim lehime olurmu..hakimin karar vermesi için gerekli koşullar yerine gelmiş midir..acaba..

işe iade davamın bir önceki durşmasında hakimin verdiği karar ile,duruşmalara hiç katolmayan işveren tarafının 'polis eşliğinde getirilmesi' karari ile bu son yapılan duruşmaya katılıp.kısa ifade vermişlerdir..Hakimin sorduğu sorulara verilken yanıtlarda,,davalıyı, (yani beni)işten çıkarmadan önce,,İş Kuruluna havale etmediğini ve yazılı uyarıda bulunmadığını bildirdiler.Karar noktasında bu benim lehime olurmu?......İkincisi,gösterilen şahitlerin biri sekreter,diğreri ise (yine aynı işyerinde)sayman ..Davada bunlar bir 'taraf' olduğu için şahitlikleri hukuka uygunmudur..Şubat ayında mahkeme,şahitlerin ifadesi için tebliğde bulunmuş ancak bu duruşmada şahitlerden birinin yazılı ifadesi gelebilmiştir..Mahkeme ikinci şahitin ifadesi için ileri bir tarihe erteledi..Bu şahit,ifade için, şubat ayında tebliğ edildiği halde 02.06.2009 tarihine gün vermiş.bunlar hukuki midir..

İşe iade davam,haziran ayının 29'da lehime sonuçlandı.Bugün itibari ile (23,08,2009),mahkema henüz karar yazısını ilgili makamlara göndememiş.Avukatım bunu,karşı tarafın Posta Masraflarını yatırmadığından kaynaklanıyor olabileceğini belirtti.Mahkeme kararının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen,(ki; bunun birde Yargıtay süreci var)bu gecikmenin bana olumsuz bir etkisi olurmu?Bundan sonraki süreç nasıl olur.Tşk...

slmlar 5 yıldır bir fabrikada asgari ücret artı mesai yaparak sigortalı olarak çalışmaktayım bölüm değiştirmek sebebiyle çıkışım verildi ihbar tazminatı alabilirmiyim bir diğer sorum fabrikama güvenmediğim için soruyorum bu çalışmış olduğum 5 yıl için ne kadar tazminat ödemeleri gerekir kaç taksite bölme hakları var cevaplarsanız sevinirim teşekkür ederim kolay gelsin

berkecan45 ' Alıntı:
slmlar 5 yıldır bir fabrikada asgari ücret artı mesai yaparak sigortalı olarak çalışmaktayım bölüm değiştirmek sebebiyle çıkışım verildi ihbar tazminatı alabilirmiyim bir diğer sorum fabrikama güvenmediğim için soruyorum bu çalışmış olduğum 5 yıl için ne kadar tazminat ödemeleri gerekir kaç taksite bölme hakları var cevaplarsanız sevinirim teşekkür ederim kolay gelsin

Merhaba;

Bölüm değiştirdim derken bunu biraz açar mısın? Yani işveren dahilinde mi bölüm değiştirdin, yoksa kendi iradenle mi değiştirdin? Nasıl oldu?

Kolyagelsin

Çıkış işlemlerinin yapıldığı gün tazminatınızın ödenmesi gerekir.
Taksit , sizin kabul ettiğiniz sayıda olabiliTaksidi kabul etmezseniz , zorla taksitlendirme yapılamaz.
Sözleşmenizin feshedildiği gün hak kazandığınız tazminatınıza, ödenmeyen her gün için faiz talep hakkınız doğar.
Noter kanalıyla göndereceğiniz ihtar ile ödemeyi talep edip, ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde dava açarak alabilirsiniz.Dava sonucunda, ilk günden itibaren hesaplanacak faiz ile tazminatınızı alabilirsiniz.
Dava süresi, mahkemlerin yoğunluğuna göre 12-18 ayı bulabilmektedir.

1. adım Kıyasettin Onat.1988 SSK girişim var.1966 doğumluyum.Toplam gün sayım 2930 civarı.Kemik erimesi rahatsızlığım var.Elimdeki raporlara göre 4,75 oranında.Bu oldukça yüksek bir rakammış.Malülen emekli ölabilirmiyim.

2, 2001 - 2008 yillararında 7 yıl bir sendika şubesinde görev yaptım.Aynı zamanda bende sendikalıydım.İşveren tazminatımı ödeyerek işime son verdi.İşe dönüş davasını 2009 haziran ayında kazandım.Şu an Yargıtay da.Sorum şu: Görevde iken 2006 da birinci çocuğum doğduğunda,sendikalı olduğum için,sendikamızın adımıza yapmış olduğu sözleşmenin ilgili maddesi gereğince (.... TL doğum parası ödenir) demektedir.2008 ylı eylül ayında işime son verdiler.2009 haziran ayında davayı kazandım.(Yargıtay süresi devam ediyor)2010 Mart ayında ikinci çocuğum dünyaya geldi.Bu durumda ilgili sözleşmem gereği ÇOCUK PARASI talep etme hakkım varmı?