İşçi Çıkışı ve Girişi

Üyelik
21 Haz 2012
Mesajlar
74
Konum
KONYA/AKŞEHİR
değerli meslektaşlarım;
bir mükellefimiz işcisinin sürekli borç istemesinden dolayı işciyi çıkartıp kıdem tazminatını ödemek ve tekrar başlatmak istiyor bunun bi sakıncası var mı?Herşey resmi olacak kıdem tazminatını hesabına yatıracak ama ertesi gün tekrar giriş yapacak saygılar...
 
Sıkıntı olmaz bana göre zaten ilerde aksi bir durumda (İşçi şikayeti gibi) zaten ödediğiniz tutar kıdem tazminatı hesabından mahsup edilir.
Ödemeyi banka yoluyla ve açıklamasını "kıdem tazminatı" ödemesi şeklinde yapınız.
 
15 Nisanda istifa eden bir işçi, aynı işyerine 22 Nisan da tekrar iş başı yaparsa, kümülatif gelir vergisi matrahı sıfırlanır mı?
 
değerli meslektaşlarım;
bir mükellefimiz işcisinin sürekli borç istemesinden dolayı işciyi çıkartıp kıdem tazminatını ödemek ve tekrar başlatmak istiyor bunun bi sakıncası var mı?Herşey resmi olacak kıdem tazminatını hesabına yatıracak ama ertesi gün tekrar giriş yapacak saygılar...

Hiçbir sıkıntı olmaz.Bizde arada bazı işçilerimize yapıyoruz.Ancak girişini hemen yapmayın 3-4 gün sonra yapın.Personelede gerekli evrakları imzalatırsanız bir sorun olmaz.
 
kendi istegimle bölüm degiştirdim iş veren bagzı prostür geregi kagıtlar imzalattı maaşım biraz yüksek bunu düşürebilirmi ssk başlangıcımı girdi çıktı gösterbilirmi ???
 
Talebiniz olsada işverenin onay vermesi-uygun görmesi halinde görev(tanımı)değişikliği mümkün,bu değişikliğe bağlı olarak çalışma koşullarında,işverenin yönetim hakkı dışında kalan ve tarafınız aleyhine(rızanız olmadıkca) değişiklik yapılamaz.
Yeni iş-görev tanımına bağlı olarak ücretiniz daha yüksek olabilir,aynı işyerinde görülen bu işe ilişkin ayrıca çıkış-giriş yapılmasının anlamı olmaz, aynı işverenin diğer "A"tüzel kişiliği işyeri değil,mevcut işverenin kendi iç bünyesinde bir den fazla iş ve işyerine ilişkin sgk-"işyeri sicil numarası"var ve gerekiyor ise bu noktada çıkış-giriş olabilir,bu durum hizmet süresine bağlı haklarda işci aleyhine sonuç doğurmaz.
 
girdi çıktı yapamaz iş sözleşmesinden belirtilen bölümden farklı bir bölümde çalışmak isterse yazılı olarak tarafınıza bildirim yapması gerekir 6 gün içerisinde cevap vermelisiniz kabul etmem imkanınız var kabul ediyorsanız yazılı bildirime cevap vermelisiniz işyeriniz buna istinaden tarafınıza imza attırmış olabilir bilginize
 
Maaşınızda farklılık olması işverenle aranızdaki olay, muhasebe bölümünden çaycılığa geçerseniz maaşınız değişebilir. Yeni geçtiğiniz departmanının hakkı olan maaş neyse onu alabilirsiniz.

Sgk dosyası olan aynı şirketin başka bir işyerine geçerseniz sgk çıkış girişi yapılabilir. Örneğin; bağcılar şubesinden k.çekmece şubesine geçerseniz ve her ikisinin de ayrı sgk dosyası varsa çıkış giriş yapılabilir.
Aksi halde aynı işyeri aynı şirket çıkış giriş yapılamaz. Yapılır ise tüm özlük haklarınızı kaybedersiniz. Tazminatınızı alabilirsiniz. Ancak yıllık izin süresi sıfırdan başlar. İhbar süresi yine sıfırlanır.
 
Üst