personel maaş programı

İşçi Girişinde İmzalatılacak Belgeler

serhat durmus

Katkı Sunan Üye
işyerimizd eşu anda 10 işçi çalışmaktadır, daha işçi alımı yapıcaz 50 işçiyi geçeriz, bu nedenle şimdi işe aldığımız işçilere ne tür belgeler imzalatmak gerekir sonradan işçilere birşey imzalatmak bayağı zor oluyor.

Ynt: işçi girşinde imzalatılcak belgeler

Sormadınız ama ben ek bilgi vereyim..

Muhtasar beyanınız 3 aylık ise aylık olarak degiştirmeniz gerekir.

İşkurada bilgi veremeniz gerekiyor(?)

işe alırken evraklarını eksiksiz olarak alabilirsiniz.böylece sicil dosyaları oluşmuş olur.ayrıca işe alınırken iş sözleşmeside imzalatmanız gerekir.

sadece iş sözleşmesi imzalatmak yetermi?

Ynt: İşçi Girişinde İmzalatılacak Belgeler

SLM
ÖNCELİKLE ÖZLÜK DOSYASI İÇİN GEREKLİ EVRAKLARI İSTEMENİZ GEREKMEKTE. (İÇİNDE SÖZLEŞMEDE MEVCUT)
HERHANGİ Bİ KIRTASİYEDEN ÖZLÜK DOSYASI DOSYASI EDİNEBİLİRSİNİZ. BUNLARIN DIŞINDA İŞYERİNİZ ORGANİZE BÖLEGESİNDE İSE JANDARMA FORMU DOLDURUP BAĞLI OLDUĞUNUZ JANDARNAYA BİLDİRMENİZ GEREKLİ. 50 İŞÇİ MEVCUTUNUZ OLDUĞU ZAMANDA İŞ VE İŞÇİ BULMA KURUMUNA MÜRACAAT EDECEKSİNİZ

Lütfen Forum Kurallarına uyunuz. (TB)

50 kişiyi geçtiğinizde iş kanunu gereği çalıştırmanız gerekenler ve diğer yükümlülükleriniz konusuna dikkat ediniz.

Biz İş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili yazımız var onu okutup imzalatıyoruz, disiplin kurallarına uyum ile ilgili yazı okutulup imzalatıyoruz. İşe giriş bildirgesi, belirli iş sözleşmesi veya iş sözleşmesi , eğer ücretini banka yolu ile yapacaksanız, banka sözleşmesi imzalatılıyor.

Şirket açıldığı zaman işkura işyeri bilgi formu verilir bunun takibinde işyerinde işçi sayısı 10ve üzerine cıktıgı zaman işkura aylık takip çizelgesi verilir bununla beraber muhtasarda aylık olarak değiştirilir. Her ay işkur bu bilgi verilir. Eğer işyerinde işçi sayısı 50 ve üzerine cıktıgı zaman belirli şartlar oluşmaktadır bunların en önemlilerinden özürlü işçi çalıştırma oranlarıdır. Bunlara dikkat etmen gerekir.

Bence mümkünse 50 işçiyi geçmemeye çalışın 49 da durun, başınıza iş alırsınız.
Eğer işyerinizde uygulanan Personel Yönetmeliği, Toplu İş sözleşmesi, İşin uygulanması ile ilgili ( mesai saatleri, genelge sirküler vs ne varsa okuyup anladığına ve uyacağına dair bir taahhütname (noterden onaylı olursa iyi olur) alın. Bunlar yoksa da yapacağını iş sözleşmesine ilave edin. Örneğin çalışma şartları, yapacağı iş gibi. Ayrıca fazla mesai yapmayı kabul ettiğine dair onay alın. En önemlisi sağlık raporu alın, sakın ihmal etmeyin. Gece çalışması yaptırıcaksanız bunu için ayrıca sağlık raporu isteyin ve 2 yılda birde yenilemeyi unutmayın.

meraba

Belirsiz süreli iş sözleşmesi, kanuni ikametgah, adli sicil kaydı,sağlık raporu,

başkada bişey imzalatmayın tazminatımı aldım hiç bir alacağım yoktur bunu imzalatmak istiyorsanız günah

sayın muhasebecigul sizin yazdığınız gibi birşey aklıma gelmemişti onu kast etmedim zaten, iş sözleşmesi vs.. kast etmiştim, Sayın Merall disiplin yönetmeliği ve iş güvenliği ile ilgili yazı bulamadım buraya örnek koyarsanız herkez faydalanır.

Sayın sgkadm ;

Kabul , kızdınızda forumu kirletmenin anlamı nedir ?

Özel mesaj ile çözebilirdiniz sorununuzu.

Ben de bu kirlilikten dolayı sizi kınıyorum

Sayın muhasebe,
Sizin gibi bende kızdım. İlk mesajı okuduğum zaman böyle anlamsız bir kınamayı kınamıştım. Forum kirliliğini önlemek adına bu türdeki mesjları temizliyorum.