İşçiden Haciz Kesintisi

Üyelik
11 Şub 2014
Mesajlar
1
Konum
amasya
Maasindan haciz kesintisi yapilan bir isci calistigi ayin son iş gününde maaşını aldiktan sonra işi biraktigini beyan etmesi durumda ne yapılmalıdır.
 
İcra yazısı tebliğ olduktan sonra 1 hafta içerisinde icra dairesine mükellef hakkında bilgi veren bir yazı yazılıyor.Aynı şekilde işten çıkışlarda da mükellefin işyeriyle çıkış tarihinden sonra bir ilişkisi kalmadığını bildiren bir yazı yazıyoruz ve icra dairesine iadeli taahhütlü gönderiyoruz.Gönderdiğin her evrağın bir kopyasını alıp bir klasörde ilgili kişilere ayırarak saklamanda fayda var.Ödeme dekontlarınıda aynı klasörde saklayabilirsin.
 
haciz tebliğini maaş ödemeden önce aldıysanız icra dairesine maaşın 1/4'ü nü ödemekle mükellefsiniz. aksi taktirde sorumlu şirket olur ve icra dairesi bu tutarı sizden tahsil edebilir.

haciz tutanağı 04/01/2014 tarihinde alırsanız ve aralık maaşını 05/01/2014 de veriyorsanız aralık maaşına haciz kesintisi uygulamak zorundasınız. personel 31/01/2014 tarihinde işten ayrılmışsa ve maaşını almamışsa yine de bu kesintiyi yapacaksınız. maaşını aldıysa, bu personel şu tarihte işten ayrılmıştır, işyerinden alacağı yoktur dilekçesi yazıp, çıkış bildirgesi ve ibranameyi dilekçeye ekleyerek taahhütlü olarak göndermeniz gerekir.
 
Bahsi geçen konuya özel önem gösterilmesi gerekiyor keza başıma geldi mutlak suretle sizden tahsil yoluna gidiyorlar.
 
Üst