fonradar

İşçinin Başka Bir İşverenin İşçisiyle Kavga Etmesi

miller57

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Şub 2011
Mesajlar
343
Konum
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,
İşçi, başka bir işverenin işçisiyle birbirlerini darp edecek kadar kavga etmeleri halinde (örneğin kapı komşusu bir işyerinin işçisiyle)
bu durumda işveren tarafından, işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeniyle tazminatsız iş akdini feshetme hakkı doğar mı?

Teşekkürler, iyi çalışmalar...
 
Yani ilk anda hemen çıkartır mı böyle bir hakkı var mı bilemiyorum.Yazılı ihtarda bulunsun,değil yan komşuyla kendi işyerindeki bir başkasıyla benzer olayın tekrarlanması halinde çıkarsın.Bence böylesi daha doğru gibi.
 
İş Kanunu ile işverene tanınan fesih hakkı, işçinin işyerinde veya işverenin görevlendirdiği bir yerde ve zamanda gerçekleşirse kullanılabilir.
İşçi evde karşı komşusu ile kavga edip komşusunu öldürebilir de, ama komşusunu öldürdü diye sözleşmesini fesih hakkı kazandırmaz bu durum işverene. böyle bir örnekte bile işveren ancak tutukluluk süresinin ihbar süresini aşması durumunda işveren sözleşmeyi fesih hakkı kazanabilir. O da, kavga ettiği için değil, ihbar süresini aşan tututkluluk hali nedeniyle kanunda özel olarak tanımlanmış sebebe dayanarak .
Komşu f,rmanın çalışanı da olsa , işyeri ve işverenle alakası olmayan bir tartışma nedeniyle fesih hakkı doğmaz.
 
Son düzenleme:
Üst