İşçinin Kusurundan Dolayı İşten Çıkartma

Üyelik
19 Nis 2007
Mesajlar
2
İşyerinde olan bir hırsızlık olayı dolayısıyla yapılan araştırmada bir kişinin başka bir işyerinde çalıştığı ve hırsızlık olayı ile ilgili olarak müşteri ve satıcılarımızdan çeşitli hediyeler adı altında örtülü rüşvet aldığını tespit ettik ve bun işçiden aldığımız savunması ile belgeledik.İşçi tazminatsız işten çıkartıldı, işyerini mahkemeye verdi. Hukuki yoldan herhangi bir hak iddia talep edebilirmi, sonuç hakkında düşünceleriniz nedir.
 
Ynt: İşçinin kusurundan dolayı işten çıkartma.

Merhaba,
Eğer savunmasında "örtülü olarak işyerindeki konumu kullanarak haksız kazanç elde ettiğini" kabul etmişse ve iş sözleşmesini 4857-25/II-e maddesini kullanarak feshetmişseniz sanırım herhangi bir sonuç elde edemez.
 
Ynt: İşçinin Kusurundan Dolayı İşten Çıkartma

Merhaba,

İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı

II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri,

e- İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.
 
Ynt: İşçinin Kusurundan Dolayı İşten Çıkartma

Savunmasında suçunu inkar mı etti? Yoksa kabul mü?. Suçunu kabul ettis ise, siz de belgelerinizi sağlam hazırladıysanız. Tutanak vb gibi . Dava lehinize sonuçlanır. Ancak tabi çok kesin birşey söylemek olası değildir.
 
Üst