İşçiye Derhal Fesih Verilecek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan melissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

melissa

Katkı Sunan Üye
merhaba
4 yıldır işyerinde satış elemanı olarak çalışan personel müşteriye açıktan mal satıp parasını kendisine almış.yani işvereni bi güzel dolandırmış.bunu bize müşteri söyledi.bu durumu bugün öğrendik.ancak personel bugün vizite kağıdı almıştı ve 1 hafta rapor verilmiş ve tekrar kontrol olmak üzere yani uzayabilir raporu.işveren derhal işten 25/II ye göre haklı olarak işten çıkarmak istiyor.işveren bana diyorki 31,07 işten çıkış ver.eğer böyle yaparsam bu vizite kağıdından dolayı problem çıkarmı ?bana tecrübelerinize güvenerek göstereceğinizi ivedilikle bekliyorum.
teşekkür

Ynt: İşçiye Derhal Fesih Verilecek

İşçi raporlu iken iş akdi fesih edilemez. Bekleyin nasılsa işbaşı yapacak.Eski taraihle nasıl yapacaksınız. belli ki kötü niyetli tebligatı imzalamaz ki?

İşyerinde yaptığı hırsızlık olayı ile ilgili tutanak tutun. Noterden "raporu bittiğinde tazminatsız işten atılacağını" belirten yazı yollayın. Rapor bitincede çıkışını yaparsınız. Size yakınsa Çalışma Md gidip danışabilirsiniz. Raporlu günlerde ücret tahakkuk ettirmeyeceğinizden ve yaptığından dolayı tazminatsız çıkış yapacağınızdan raporu uzatması size bir mali külfet getirmeyecektir. ( Ama hırzızlık olayını inkar eder ve dava edip kazanırsa tazminatını alabilir.)

işçi evini yeni taşımıştı ve yeni adresini bilmiyoruz.ben tutanak hazırlasam işbaşı yaptığı gün çıkış işlemini yapsam olur diye düşündüm sayın nguroy da öyle söylemiş , ayrıca muhakkak inkar edecektir bu durumda tutanağı imzalamazsa ozaman ne yapıcam ?

melissa ' Alıntı:
4 yıldır işyerinde satış elemanı olarak çalışan personel müşteriye açıktan mal satıp parasını kendisine almış.yani işvereni bi güzel dolandırmış.bunu bize müşteri söyledi.bu durumu bugün öğrendik.

merhaba
müşterinizden bu olayı yazılı olarak vermesini rica edin.
kişi imzalamazsa; imzalamamasıyla ilgili de tutanak tutun.

ayrıca kişi adresini size bildirmek zorundadır.
eğer yeni adresini bildirmediyse eski ikametgah adresine tebligat gönderebilirsiniz.

Muhtemelen rapor bitiminde iş başı yapmayacaktır. Tutanak tutarsınız.

Geçerli Nedenle Fesihte Olmazsa Olmaz Unsur: Savunma

Bu nedenle işçi fesihten önce savunma vermeye davet edilmeli, davet yazısında davranışı nedeniyle işten çıkarma sebebi açık ve kesin bir şekilde belirtilmeli, makul bir süre önceden belirtilen yer, gün ve saatte hazır bulunması, bulunmadığı takdirde yazılı bir savunma verebileceğinin; bildirilen yerde belirtilen gün ve saatte hazır bulunmadığı ve de buna rağmen yazılı bir savunma vermediği takdirde savunma vermekten vazgeçmiş sayılacağının kendisine anımsatılması şart bulunuyor.

ferhat

yanıtlara teşekkür ediyorum forumu işgal etmek istemiyorum ama
bu kişi şu anda raporlu ve 07,08 de işbaşı verdikleri takdirde onu çalıştırmayıp çıkışını vericem sormak istediğim puantajını yaparken raporlu göstericem ancak işten çıkış tarihini ayın kaçı vermem gerekecek.

Raporun bitip sizde işbaşı yapması gerektiği tarih.