İşe Başlamadan Kaza

Üyelik
27 Ağu 2008
Mesajlar
63
Konum
denizli
İyi çalışmalar arkadaşlar.
8.1.2015 tarihinde işe başlayacak olan bir sigortalı için bir gün önce yani 7.1.2015 tarihinde sistemden işe giriş bildirgesini gönderdik. 7.1.2015 tarihinde akşam saatlerinde işçi trafik kazası geçirmiş ve durumu kritikmiş. Hiç işe başlamadı, kaza geçirdiğinide yakınlarından öğrendik. İnşallah iyileşir fakat bu arada resmi olarak hangi yolu izlemek gerekir ? Tutanak düzenleyip ilgili sgk müdürlüğüne bildirmek mantıklı olur mu acaba ??
 
Müdürlüğünüzde ............................................... sicil numaralı dosyada işlem görmekteyiz. .................. tarihinde işe başlaması öngörülen ..................... Sosyal Güvenlik/TC Sicil numaralı ............................ isimli kişi için Kurumunuza e-sigorta yoluyla, sigortalı işe giriş bildirgesi gönderdik. Ancak adı geçen işçi işe başlamamış olup, e-sigorta yoluyla verilen Sigortalı İşe Giriş Bildirgesinin iptal edilmesini; Arz ederiz.

Bu şekilde bir dilekçe yazın. Ekinede işe giriş bildirgesini ekleyerek kuruma verin. İşe girişini iptal etsin SGK. Sonuçta bu kişi hiç işe başlamadı.
 
Bu olayın iş kazası olmayacağı/sayılmayacağı düşüncesindeyim,çünkü 08.01 de işe/çalışmaya başlayacak kimsenin,iş sözleşmesinin düzenleme ve sgortalı bildiriminin 07.01 olmasının gerekmesi yanında,gerçekte ilgilinin işe başlama(ve bu noktaya bağlı olarak) ilgilinin sgortalılığı/sgorta başlangıcı 08.01 dir.
Buna göre 07.01 tarihinde, ilgili ile işverenliğiniz arasında hukuki ilişki(işci-işveren ilişkisi)henüz kurulmamış,olayın iş kazası sayılabilmesi için diğer koşullarda oluşmamıştır.
 
evet şeref bey benim düşüncemde bu yönde. açıklamalarım net olmamış, iş kazası yönünden değilde işe giriş bildirgesini iptal ederek kayıtlara hiç alınmaması açısından bakmıştım olaya. işçinin işe hiç gelmediğini geç bildiren mükelleflerde oluyor. böyle durumlarda bir gün gösterip işten çıkarmalar veya puantaj düzenleme şeklinde olayı çözmeye çalıştıklarımız oluyor. işe giriş tarihi bugün olunca fırsat varken bugün çözüme kavuşturmak en doğrusu. cevaplarınız ve ilginiz için ayrı ayrı teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
 
Bu tip işlem yapan var mı? Dilekçe sonrası sistemden "görüntüleme" seçeneği seçildiğinde yinede ekrana işe girişi getiriyor mu?
 
Bu tip işlem yapan var mı? Dilekçe sonrası sistemden "görüntüleme" seçeneği seçildiğinde yinede ekrana işe girişi getiriyor mu?

Ben birçok kez yaptım. SGK dilekçeye istinaden işlemi yaptıktan sonra işe giriş bildirgesi siliniyor sistemden. Yani işe giriş görüntüleme kısmında çıkmıyor bir daha.
 
Emrah beyin ilk görüşünü sistem üzerinden teyit etmek isteyen sn.Merkür2 ye ve bizzat uygulamasını yaparak sorun çıkmıyor olduğunu ispatlamış olan sn.Emrah beye,
bu paylaşımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.
 
Üst