uyumsoft

İşe Giriş ve Çıkış Bildirgelerinde İmza Gerekir mi ?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ikokan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
18 Eyl 2008
Mesajlar
28
Konum
istanbul
merhabalar,

arkadaşlar işe giriş bildirgelerinde işveren imzasına başvurmuyoruz,çünkü sistem bir nevi otomatik imza veriyor barkoduyla,ancak işçi nin isim imzasını alıyoruz.

İşten ayrılış bildirgesinde ise ne işveren ne de işçi imzası almıyoruz.

Sizler nasıl uyguluyorsunuz, cezai yaptırım var mıdır ?

Kanunda açıklayıcı bir madde yok sanırım.

Saygılarımla.
 
Ynt: İşe Giriş ve Çıkış Bildirgelerinde İmza Gerekir mi ?

Cezai yaptırımı yok sanırım ama işçinin olası bır şikayetınde benden habersız cıkıs yapmıslar demesıne karsılık çıkışı yapılan işçinin imzasını almanızı öneririm.
 
Ynt: İşe Giriş ve Çıkış Bildirgelerinde İmza Gerekir mi ?

gerçi işçiden ibraneme ve feshine dair imza alıyoruz aman çıkışı anında imza da alsa zararı olmaz haklsıınız..
 
Soru

Benim bir sorum olcak ben bir isyerinde calişandım ne sigorta baslangıcında nede cikarken bir imza atmadim cıkarken muhasebeden isten ayrildigima dahil kağıt imzalamam gerekiyormuydu araştırdigima gore imzalamam gerekiyormus çalişan imzalamadan sigorta cikisi yapilirsa sahte imzadan isveren ceza alıyormuş doğrumudur ?
 
işten çıkışınızda sizden "ibraname" almaları gerekiyor. bu belge iş verenden tüm alacaklarınızı aldığınızı ve size bir borcu kalmadığını sizin ifade ettiğinizi ve iş vereni temize çıkardığınızı ifade eder.
eğer böyle bir belge yoksa.
en 6 ay çalıştıysanız ihbar tazminatı ve en az 1 yıl çalıştıysanız ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı ödenmesi gerekirdi.
tabi işten çıkışınız sizin istifanızla ya da kanunda geçtiği şekliyle işveren tarafından haklı bir nedene dayanılarak yapılmaması şartıyla...
mahkeme safahatında iab (işten ayrılış bildirgesinde) imza meselesine dikkat ediliyor. iab'lerin imzalı olması bu açıdan çok önemli.
Eğer işten ayrılışınızda haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız bir avukat marifetiyle dava açma yoluna gidebilirsiniz. İş mahkemelerinde işçinin yararına yorum ilkesinden dolayı genelde işçi kazanır.
 
Genel olarak; kim olursanız olun bir başkasının imzasını taklit etmenizin yaptırımı ağırdır.
 
Teşekkür ederim kendim istifa ettim ancak isverenden kalan paramı alamadım bunun için avukat yardımı alarak paramı almaya karar verdim. Herhangi bir kağıt imzalamadım sigorta çıkışınıda yapması icin çalısan imzasi olması gerekirmiş . Çalışan imza atmadan sigorta çıkışı yapılirsa sahte imza yüzünden mahkeme kararı ile iş veren ceza alırmış. Onun için sormuştum teşekkür ederim . Içerde kalan paramıda vermiyeceğine dahil elimde ses kayıtları var bunlarıda mahkemede delil olarak kullanmayı düşünüyorum .
 
İzinsiz ses kaydı almak suç diye biliyorum. Ses kaydını delil olarak kullanamazsınız muhtemelen. Avukata bir sorun.
 
Ses kaydı delil sayılmamaktadır, zira ne zaman hangi ortamda yapıldığı şüphelidir. Ayrıca kişisel mahremiyet nedeni ile suç olarak da sayılabilir.
 
Ben il değişikliği sebebiyle işten ayrıldım telefon üzerinden konusmalarımız var . Yani kayıtlar telefonda konuştuklarımiz.Bu kayıtları delil olarak kullanmayı düşünüyorum
 
benim tavsiyen alacağınız tutar çok fazla değilse, avukata değil öncelikle İşkur'a şikayette bulunun.(Eskiden çalışma bakanlığı iş müfettişliğine başvuruluyordu, şimdi işkur ilgileniyor sanırım.)
çünkü alacağınız az ise onuda avukata,dosya masraflarına ve takribi 1,5 yıl davanın bitmesine harcarsınız.
 
Üst