fonradar

İşe Giriş Ve İşten Ayrılış Bildirgeleri Hakkında

administrator

Administrator
Yönetici
Forum Yönetimi
Üyelik
30 May 2005
Mesajlar
559
İŞVERENLERE ÖNEMLE DUYURULUR

İşverenler işyerinde hizmet akdine tabi çalıştırmaya başladıkları sigortalıların bildirimlerini işe giriş bildirgesiyle, hizmet kayıtlarını aylık prim ve hizmet belgesiyle, hizmet akdi sona eren sigortalıların işten ayrılışlarını işten ayrılış bildirgesi ile e-sigorta ve e-bildirge uygulamaları üzerinden Kurumumuza göndermektedirler.
Aylık prim ve hizmet belgelerinin tekrar işe giriş bildirgesini ve işten ayrılış bildirgesini elektronik ortamda görememesi nedeniyle 2013 yılı Ağustos ayından itibaren bir önceki ay verilen aylık prim ve hizmet belgesi kayıtlarının işe giriş bildirgesi ve işten ayrılış bildirgesi ile kontrol edilerek mutabakatsız kayıtların listelerinin e-bildirge programının “Mesajlarım” menüsünden işverenlere gösterilmesi sağlanmıştır.


Duyurunun Devamı >


 
Teşekkürler sayın admin,
Önceden işe giriş veya çıkış bildirgesi verilmesi unutulsa da aylık bildirgeyi doğru vermek adına bildirge,girmiş veya çıkmış gibi onaylanabiliyordu.Kabaca,mantık,giriş ve çıkış geç bildirilecek olsa da zaten ceza yenecek,bari aylık bildirgeden ceza yemeyelim şeklindeydi. Şimdi ise; önce giriş ya da çıkışı yap veya kontrol et,sonra bildirgeyi onayla diyorlar.
 
Bence yerinde bir uygulama olmuş bu zamana kadar çoktan yapılmalıydı.Çünkü bir girişi unutuyoruz aylar sonra tebligat geliyor
 
Üst