furkan6602' Alıntı:
sayın baris987 cevabında demişki, bir aylık süri içerisinde ssk ya işeri bildirgesini ve işe girişleri verebilir. ssk cezaların ağır olması nedeniyle bunun doğruluğunu sormak için yazıyorum. ssk işyeri bildirgisnin işçi çalıştmaya başlamadan önce yada başladığı gün verilmesi gerekmiyormu. yani diyelimki işleri 15.07 açıldı ssk ya bir bildirimde bulunmadık. vergi dairesi memurları yoklamaya geldiler ve 15.07 işyeri açıldı ve aynı tarih itibariyle işçi çalışıyor diye yoklama tuttu. bu durumda bizde gidip işyeri bildigisini ssk ya 15.07 tarihinde işçi çalışmaya başlıyor diye 26.07 tarihinde versek cezasızmı oluyor. ben burda ssk işyeri bildirgisinin yasal süresi içerisinde verilmemiş olacağını ve cezalı olacağını düşünüyorum.
Ya farzetki 25/07/2006 da işyerini açtın ilk açılış günün, memur ilk gün geldi vede yoklamanı tuttu(ki memur 30 gün içerisinde tutar yoklamayı), İşte atıyorum Hüseyin(mükellef) bey 25/07/2006 da işyerini açmıştır, bir işçi çalıştırıyordur diye tutanak tuttu.(sende inanılmaz biçimde tüm belgelerini ayalarladın, yetiştirdin,(ki imkansız bişey,doğru ssk ya koştun) hemen ssk ya gittin orada ssk yada yetiştirdin tüm belgelerini hazırlayıp, ssk dosya numaranı aldın(buda imkansız bişe) neyse işçi girişini de yaptın, e tabikide vergi açılış tarihin 25/07/2006, ssk dosya açılış tarihin 25/07/2006 oldu(imkansız ama olsun bakalım) eeee bir de işçini soktun, malum işçinin işe başlaması 25/07/2006 oldu

ne oldu ? sen işçinin girişini bir gün önceden ssk ya bildirmen lazımdı : ))) geçmiş olsun işçi bildirimi geç bildirmekten ceza yedim

,
demekki burada bir esneklik söz konusu, ki olayın çözümüde şudur
bir işçi çalıştırdığı değil, "bir işçi çalıştıracağı" diye vergi dairesi memurları tutanağında belirtmelidir. yada ".... tarihinden itibaren işçi çalıştıracağı" gibi vergi dairesi memuru notunu tutanağa düşmelidir. sorunu oluşmadan önlemek en güzeli ))) ama yasalarda, mahkemelerde kesinlikle mükellef için olumlu karar verecektir eminim... bu rada istem dışı oluşan olay söz konusudur...
Özetle: Sen işini gücünü bitir, ondan sonra bildiğin gibi ssk dosya numaranı al vede her zamanki gibi işçi giriş işlemini yap, geçmişe dönük işçi girişi yaparsan ceza yersin tabikide, vergi dairesinin tutanağını kaala almana kısacası bu konuda 30 günde işlerini bitirmeye çalış demek istiyorum. anlata bildim umarım. "furkan6602"