- Bireysel İş Güvenliği Uzmanı, İşyeri Hekimi veya Diğer Sağlık Personelinin İşyerine İSG-KATİP Ataması Nasıl Yapılır?
İşyerlerinin Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinden hizmet almayıp, İSG Profesyonellerini kendi bünyesinde istihdam ettiği durumlarda yapılacak İSG-KATİP bildirimlerinin nasıl yapılacağını bu başlıkta bulabilirsiniz. Bu işlem için istihdam edilecek İş Güvenliği Uzmanının, İş yeri Hekiminin veya Diğer Sağlık Personelinin iş yerinde sigortalı olduğundan ve yeterli atama süresinin olduğundan emin olmalısınız.
Yukarıda yer alan videodan
İSG-KATİP 'te İş yeri ile Bireysel İSG Profesyoneli sözleşmesi atamasını nasıl yapabileceğinizi izleyebilirsiniz.
İş yeri yetkilisi veya işveren İSG Katip ‘e giriş yapmalıdır. İSG Katip ’e nasıl giriş yapılacağını bilmiyorsanız 1. İSG-KATİP ‘e Giriş Yapmak başlığını inceleyebilirsiniz. İşveren olarak İSGKatip ‘e giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekranla karşılaşacağız.
Sayfada üst menüde yer alan
Kurumsal butonuna tıklandığında, aşağıdaki ekranda görülen pop-up penceresi açılacaktır.
Açılan pencereden İş yeri ünvanındın yanında
İşveren ibaresinin yer aldığı
Seç butonuna tıklayacağız. Karşımıza aşağıdaki ekran gelecek.
Açılan sayfanın sol menüsünden
Süreç Yönetimi yazısına tıklayıp, altındaki
İSG Personel Sözleşmeleri yazısına tıklayacağız.
Karşımıza gelen ekranda sol üstte yer alan
+ Yeni butonuna tıkladığımızda sağda
Süreç Seçimi menüsü açılacaktır.
Açılan menüden atamasını yapmak istediğimiz İSG Profesyonelini seçeceğiz. Biz bu örnekte iş güvenliği uzmanı seçeceğimiz için
ÖZEL İŞ YERİ İLE ÇALIŞANLARI ARASINDAN İGU GÖREVLENDİRMESİ yazısını seçip, sağ alttan
Başlat butonuna tıklıyoruz. Yeni İSG-KATİP sisteminde Periyodik kontrol yetkilisi ve yardımcı iş güvenliği uzmanı görevlendirmesi de yapılabilmektedir.
Başlat butonuna tıkladıktan sonra karşımıza onay ekranı gelecektir. Bu sayfada
Okudum ve onaylıyorum. yazısının yanındaki kutuya tıklıyoruz, ardından sayfanın altında yer alan
İleri butonuna tıklıyoruz.
Atamasını yapacağımız İSG Profesyonelinin T.C. Kimlik numarasını gireceğimiz ekran açılacak. Eklemek istediğimiz İSG Profesyonelinin T.C. Kimlik Numarasını yazıp,
Bul butonuna tıklıyoruz. Ekranda eklemek istediğimiz kişinin İsmi ve Soyismi görünecek. Eğer bilgiler doğru ise sağ alttaki
İleri butonuna tıklıyoruz.
Karşımıza görevlendirme tipi ve çalışma süresini seçeceğimiz ekran gelecek. Görevlendirme tipi ve çalışma süresini iş yerine uygun olarak girip, sağ altta yer alan
İleri butonuna tıklayacağız. Bu işlemle İş yeri hesabından hizmet sözleşmesi atamasını tamamlayacağız. Ataması yapılan İSG Profesyoneli İSG-KATİP ’e giriş yaptığında aşağıdaki ekran ile karşılaşacak.
İSG Profesyoneli ana ekranda
Onayımda Bekleyen Hizmet Sözleşmesi yazısı altında
1 yazısı görecek. Bu sayı İşveren tarafından atama yapıldığını göstermektedir. İSG Profesyoneli olarak ekranın sol tarafında yer alan
Süreç Yönetimi yazısına tıklayıp, altta yer alan
İSG Hizmet Sözleşmeleri yazısına tıklayacağız.
Karşımıza gelen ekranda
Sözleşme Süreç Adı başlığı altındaki
ÖZEL İŞ YERİ İLE ÇALIŞANLARI ARASINDAN İGU GÖREVLENDİRMESİ yazısına tıklayacağız. Satır renklenince Filtrenin altındaki İşlemler satırında yer alan
Sürece Git yazısına tıklıyoruz. Karşımıza aşağıdaki ekran geliyor.
Karşımıza onay ekranı gelecektir. Bu sayfada
Okudum ve onaylıyorum. Yazısının yanındaki kutuya tıklıyoruz, sayfanın altında yer alan
Tamamla butonuna tıklıyoruz.
Karşımıza
Süreç Başarıyla Tamamlandı yazısı gelecek. İş yeri ile İSG Profesyoneli arasındaki personel sözleşmesi bu şekilde tamamlanacaktır. Bir sonraki bölümde iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personellerinin sertifika vize işlemlerinde neler yapılacağı adım adım anlatılacaktır.
- İSG Profesyoneli Serfitika Vizesi Nasıl Yenilenir?
İş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve diğer sağlık personelleri firmalarda İSG hizmeti verebilmek için her 5 yılda bir sertifikalarının vizesini güncellemelidir. İSG Profesyoneli sertifika güncelleme işlemleri İSG-Katip üzerinden yapılmaktadır. Sonrasında Ziraat Bankasına belge ücreti yatırılmaktadır. Bu iki işlem sonrasında sertifika güncellenecektir. İlgili videomuza aşağıdan ulaşabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak isterseniz
İSG Profesyoneli Sertifika Vize Yenileme Kılavuzu yazımızı okuyabilirsiniz.