İşgal Tutarı

Day-Dream

Tanınmış Üye
Arkadaşlar merhaba

Şirket olarak kiraya verdiğimiz dükkan için kiracının sözleşmesini fesh ettik
Ancak hala içerde, biz fatura kesmeye devam edecek miyiz ?

Teşekkür ederim

Arkadaşlar merhaba

Şirket olarak kiraya verdiğimiz dükkan için kiracının sözleşmesini fesh ettik
Ancak hala içerde, biz fatura kesmeye devam edecek miyiz ?

Teşekkür ederim

Sayın Day-Dream,

Sözleşmeyi fesh ederken yasal bildirimleri yaptınız mı ?
Yasal bildirimler yapıldığı halde mi kiracı çıkışını yapmıyor ?

İyi Günler,

Sevgili demiral'ın sorularına katılmakla birlikte,soru başlığını değiştirmekte fayda var.Farklı şeyler ifade ediyor..
Saygıalr

Evet her türlü işlemi yaptık, mahkeme kararı var,

fakat bu arada zaman geçti o ayların faturasını kesmemiz gerekiyor mu

Teşekkür ederim

Mahkeme kararından sonra kullanılan mülk için kiracıdan kullanılan dönemlerin kira tutarını tahsil edecekseniz tahsil işlemi ile birlikte faturayı duzenlemeniz gerekir.Mahkeme kararı olmasına karşılık neden mülkünüz tahliye edilmiyor ve yasal süreçi neden baslatmadınız ?

Aslında siz mahkemenin gerekçeli kararı ile icraya vermeniz gerekirdi.İlamlı icra takibi yapmaniz gerekirdi.Kira alacağınız için ise ilamsiz icra takibi yapmanız gerekirdi.

Konu hukuk terminolojisine girdiği için hukukçu olmadıgım için haddim olmadan bu kadar bilgi ile cevap veriyorum.Avukatınız ile konuyu gorüsmenizi tavsiye ederim.

İyi Günler,

Kira alacağınız için ilamlı icra takibi başlatınız kira tutarını tahsil etttiğinizde faturasını düzenlersiniz.

Bu kadar kolay.

İyi Günler,

Avukatiniz onayliyorsa ilamsiz icra takibini yapin kira alacağınız için Avukatiniz ne şekilde önerir ise uygulayın kendisinin uzmanliginda benimkisi öneri beni ilgilendiren kısım kira tutarını tahsil ettiğinizde başlar fatura duzenlemeniz gerekir.Avukatiniz nasıl vergi kismina yorum yapamıyor ise bende hukuk termonolojisine yorum yapmıyorum.

İyi Günler,