İşi Terk Eden Mükellefin Yazar Kasasından Fiş Kesilmesi ?

stajyeradayi

Katkı Sunan Üye
Üyelik
17 Mar 2010
Mesajlar
849
Konum
Türkiye
Arkadaşlar herkese merhaba. Bu hafta içi işi terk ettirdiğimiz bir mükellefimiz vardı. Pazarteside yazarkasa sı servise gidip hurdaya ayrılacaktı. Fakat işe terk tarihinden sonra yazar kasadan fiş kesilmiş. Ne olur? Ne yapmamız lazım? Acil yardım lütfen...
 
Kapanış tarihini en son fiş tarihine göre revize ettirmelisiniz.

Selamlar
Aynen doğrudur.Zaten ilgili servis y.kasa üzerinde son işlemleri yapıp tutanağı düzenlediğinde son işlem tarihi olarak fiş kesilen tarihi yazacağından dairede, kapanış için bu tarihi baz alacaktır.Diğer yükümlülüklerde haliyle bu tarihe göre işlem görecektir.
Saygılar
 
ÖKC fiş kesildikten sonra yapabileceğiniz başka bir şey yok ki! VD anlayış gösterip kapanış tarihini son ökc fişine göre yapması gerekir. İlla ceza kesmek isterse dilekçenizdeki tarihi esas alıp ceza kesebilir. Ancak kanunlarda bu cezayı gerektirecek fiilinizin olup olmadığını araştırarak itiraz edersiniz.
 
yazarkasa servisi kesilen fişin iptalini yapabilir. görüşürseniz servisteki çalışanlar yardımcı olur
 
benimde başıma geldi böyle bir durum yazarkasayı kapatıp geçici olarak servis dışı yapacaktı. ancak kapanış tarihinden sonra mükellef fiş kesmişti konuştum servisteki çalışanla iptal edebilirm dedi ancak zaman alıyor diyince kalsın dedik. yani iptal etmedi ancak iptal edebileceğini söyledi. bende bu durumdan yola çıkarak konuyu belirttim.
 
İptal edebilmesi için mali hafızaya müdahale etmesi gerekir. Bunuda maliyeye rapor etmek zorundadır. O yüzden yasal bir durum olmadığını belirttim. Değilse kayıtdışı çalışmak isteyenlerin el altından bir servis elemanını bulup kayıtlarla devamlı oynatarak vergi kaçırma durumu ortaya çıkar.
 
Öncelikle siz yazarkasayı kapattırmadan vergi dairesi kaydını nasıl kapattınız, onu merak ettim. Vergi dairesi ÖKC levhasını istememiş sizden, kapanırken bu levhanın ve yazarkasanın hurda/geçici kapanış tutanağının da verilmesi gerekiyordu.
Vergi dairesinden kapanış tarihini yazarkasanın kapanış tarihine veya son kesilen fiş tarihine göre düzelttirmeniz gerekiyor.
 
Servis yoklama tutanağını görmeden yapmıyor. Servis tutanağı ile birlikte sonradan levha da gidiyor vergi dairesine...
 
Bugüne kadar onlarca kez yazarkasa kapanışı yaptık. İlk defa yoklama tutanağı isteyen yazarkasa servisi duyuyorum.
Yazarkasayı kapatmak istiyorum dersin, o da kapatır, kaldı ki yazarkasa kapanışı sadece işyeri kapatılırken mi yapılıyor, çalışmaya devam ederken de çeşitli nedenler ile de perakende iş biter, toptana geçersin, zorunluluktan çıkarsın, yazarkasa bozulur vs. bir çok nedenden dolayı da olabilir.
Böyle durumlarda başka servisler ile de görüşmenizi tavsiye ederim, bunların birinin yaptığını diğeri yapmaz, diğerinin yapmadığını da bir başkası yapar.
 
Bildiğim kadarı ile servisler kapanış işlemini bakanlığa online bildiriyor ve kapanış tarihi vs karışıklık olmasın diye böyle bir talepte bulunmuş olabilir.
 
Üst