fonradar

İşkur' a İAB' nin Zamanında Verilmemesi...

say

Üyelik
6 Haz 2006
Mesajlar
13
işkura zamanında iab sini veremedik arkadaşlar sizce yapılacak bir şey varmı ??????
 
Re: işkura iab nin zamanında verilmemesi

[kişi işsizlik maaşı için kuruma giderse işkur tespit eder. yoksa tesbit edip ceza kesemez
 
Re: işkura iab nin zamanında verilmemesi

Evet yapılacak çok şey var, ama öncelikle kişinin işten çıkış tarihini belirtirseniz...
 
arkadaşlar bundan bir kurtuluş yolu var iyi düşünelim,cin fikirlilik yapın yakında açıklayacam...
 
açıkla o zaman arkadaşım bir çok meslektaşımız bu yüzden cezalara muhatab kalmakta
 
iab

kesinlikle cezai işleme giriyor. benim başıma geldi. ceza ödedik. asgari ücretin iki katı 1.062.YTL peşin ödemelerde %25 indirim yapıyor iş kurumu.

kolay gelsin
 
Re: işkura iab nin zamanında verilmemesi

say' Alıntı:
işkura zamanında iab sini veremedik arkadaşlar sizce yapılacak bir şey varmı ??????

Yukarıda belirttiğiniz şu ifadeye göre"arkadaşlar bundan bir kurtuluş yolu var iyi düşünelim,cin fikirlilik yapın yakında açıklayacam..."

ne yapılmak isteniyor.Soruyu soran ve birkaç cevap sonra bu ifadeyi kullanan aynı şahıs.Böyle forum üyesi mi olunur!!!

Burasının bir bilgi paylaşımı forumu olduğunu lütfen unutmayalım.

Saygılarımla.
 
Sn. CANBOLAT

Dikkatiniz için sizi kutlarım.Cin fikirden bahis eden arkadaşım için bende yazacaktım ama sonra vazgeçtim kırıcı olmak istemiyordum.
Bu arada konu açılmışken bazı arkadaşlarımız kendilerine aykırı birşey yazıldığı zaman hemen olayı kişiselleştiriyorlar.
Biz aykırı fikirlerden bir sonuca varmak için burda yazıyoruz bence arkadaşlar
 
arkadaşlar önecelikle özür dilerim beni yanlış anladınız ben sadece sizi düşünmeye sevk etmiştim..daha fazla kırıcı olamdığınız için teşekkür ederim..
misal 15/05/2006 da çıkışı olan personeli ,yanlışlıkla ,unutkanlık,ihmalkarlık nederseniz,iabesi 02/06/2006 da verildi ?bizler asla yanlış yapmak istemeyiz.aslında çözüm değil ama kurtuluş
programınızda ve e bildirgeyi çektiğinizde bölge çalışmaya bildirdirdiğinizde çıkışını 15 değil 20 si göstereceksiniz iabede sehven yanlış ayazılmıştır personelin gerçek çıkış tarihi 20 sidir.cezedan kurtulabilirsiniz..
 
İAB bildirgesini verdiğiniz kişi işsizlik sigortasından yararlanma talebinde bulunursa ve bu kişiden ssk hizmet cetveli isteneceğinden işten çıkış tarihlerindeki tutarsızlığı nasıl açıklayacaksınız?
 
sayın canbolat, yanlış anlamadıysam sayın sayın demek istediği, işkura iab çıkıştan itibaren 15 gün içerisinde verilmeli, yani diyorku normalde 15 inde çıkmıştı ancak biz iab yi 2 haziranda verdik ve çıkış tarihi 15.05 geciktiği için cezaya düştü. ancak henüz ssk ve bakanlığa bildirimde bulunmadık ve süremizde var. ozaman çıkışımızı sskda ve bakanlıkta 20.5 olarak veririz, işkurada tekrar bir iab düzenleyip çıkışı 20.5 yapar ve dilekçe ile önceki verilen iab' deki çıkış tarihinin sehven 15.5 yazıldığı, doğru çıkış tarihinin 20.5 olduğunu belirtiriz demek istiyor sanırım.
 
SAYIN;

SAY sizi gerçekten kutluyorum çok iyi bir çözüm ama bunu böle alenen yazmasaydık iyi olurdu malum bu gibi siteleri devletin memurlarıda takip ediyor.

Biz dediğinizi daha önceden birkaç kez uyguladık ve işkurda bu numarayı yedi.
 
Üst