İşletme Ticaret odası kaydı zorunluluğu hk.

ppoemee

Katkı Sunan Üye
Üyelik
11 May 2007
Mesajlar
125
Konum
İSTANBUL
merhaba ;

işletme olarak açılacak güzellik salonu için ticaret odasına kayıt zorunluluğu varmı acaba ? işin gerçeği pos cihazı alabilmesi için ticaret odasına kayıtlı olmanız gerekiyor demişler
 
Ynt: İşletme Ticaret odası kaydı zorunluluğu hk.

İşletmeler en az bir odaya kayıt olmalılardır.Ancak uygulamada hiç bir odaya kayıt olmadan işlem yürütenler de çok.Pos almak için ticaret odasına kayıtlı olmak diye bir zorunluluk da yok ayrıca.
Bağlı olduğu mesleki kuruluşun odasına da kayıt olabilir isterseler.
Kuaförler, berberler odası gibi vs..
Bence başka bir bankadan istesinler pos cihazını.!
 
Ynt: İşletme Ticaret odası kaydı zorunluluğu hk.

Belediyeden işyeri ruhsatı almak için mutlaka oda kayıt belgesi istiyorlar. Aksi halde belediye ruhsatını alamıyorsunuz. Ama belediyeden ruhsat almadan çalışan dünya kadar esnaf mevcut. Yakalandıklarında dükkanın mühürlenme ihtimali de bulunuyor.
 
Ynt: İşletme Ticaret odası kaydı zorunluluğu hk.

champell59 konuya farklı bir açıdan yaklamış ancak doğru söylemiş. Zindan'da doğru yanıtlamış.

Denizbank bildiğim kadarıyla ticaret odası kaydı şartı aramıyor. yoksa da alabiliyorsunuz. Hatta z.burnu şubesi bir müşterime vermişti.

Belediye ruhsatı da gerekecek yeni bir işletmeyseniz. kuaförler ve berberler odasına kayıt yaptırırsanız rahat edersiniz.

ticaret odasına boşuna gitmeyin. hem esnaf sanatkarların sanayi bakanlığıyla entegre olarak verdiği "cansuyu kredisi" kampanyalarından da faydalanmış olursunuz.
 
Ynt: İşletme Ticaret odası kaydı zorunluluğu hk.

cevaplar için çok teşekkür ederim
 
Üst