İşletmede mevcut Olduğu Halde Kayıtlarda Yer Almayan Emtia KDV'ne Ait İndirim

Şükrü ERGÜL

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
465
Konum
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

İşletmede Mevcut Olduğu Halde Kayıtlarda Yer Almayan Emtia KDV'ne ait İndirim, BDP' ndaki KDV1 beyannamesinin hangi bölümünde gösterilecek?

Şu andaki versiyonda bu konu ile ilgili bölümü göremedim.

İyi çalışmalar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben de bekliyorum aynı noktayı. Sanırım normal indirilecek kdv bölümünde gösterilecek
 
Sayın Şükrü ERGÜL;

İşletmede Mevcut Olduğu Halde Kayıtlarda Yer Almayan Emtia KDV'ne ait İndirim, BDP' ndaki KDV1 beyannamesinin indirimler bölümünde (% 18,%8,%1 içinde) gösterilecek



İyi çalışmalar.[/QUOTE]
 
Ferhat Bey merhaba,

İlk önce cevabınız için teşekkür ederim.

İndirimler
Bölümünde "102 Bu Döneme Ait İndirilecek KDV" de gösterdik diyelim.

Bu Döneme Ait İndirilecek KDV Tutarlarının Oranlara Göre Dağılımı
bölümünde %1, %8, % 18 var. Ben yasa gereği % 10 olarak beyan ettim. Bu beyan ettiğim % 10' luk tutarı % 18' lik kısma girdiğim zaman bu sefer matrahını otomatikman % 18 hesaplıyor. Yani matrah uyumsuzluğu oluşuyor.

Bu durum bence sorun olarak gözüküyor :(
 
Sayın Şükrü ERGÜL merhaba nasılsınız



İndirimler
Bölümünde "103 nolu satırda gösterebilirsiniz


Bu durum bence sorun olarak gözüküyor :([/QUOTE]

Bunda çok haklısın
 
Merhaba,

Sorduğum sorunun cevabı aşağıdadır.

http://ebeyanname.gib.gov.tr/index.html

20.05.2011 6111 Sayılı Kanunun 10/3 Maddesi Kapsamında Ödenen KDV'nin 1 No.lu KDV Beyannamesinin "Bu Döneme Ait İndirilecek KDV Tutarının Oranlara Göre Dağılımı" Tablosuna Dahil Edilme Şekline İlişkin Duyuru

6111 sayılı Kanunun 10/3 maddesi kapsamında, işletmede yer aldığı halde kayıtlarda yer almayan emtiaya ilişkin olarak yapılan beyan üzerine tahakkuk eden KDV, en erken bu tutarın ödendiği döneme ait 1 No.lu KDV Beyannamesinde indirim konusu yapılabilecektir.

Bu kapsamda kayıtlara alınan emtiaya ilişkin olarak ödenecek ve ödendiği dönem 1 No.lu KDV beyannamesinde indirim konusu yapılacak KDV, beyannamenin 'Bu Döneme Ait İndirilecek KDV Tutarının Oranlara Göre Dağılımı' tablosuna aşağıda belirtildiği şekilde dahil edilecektir.

Buna göre söz konusu Tablonun;
- "KDV Oranı" alanına, 6111 sayılı Kanunun 10/3 maddesi kapsamında KDV beyanında kullanılan oran (%0,5-4-10) yerine emtianın tabi olduğu asıl oran (%1-8-18),
- "KDV Tutarı" alanına, 6111 sayılı Kanunun 10/3 maddesi kapsamında verilen KDV beyannamesi üzerine tahakkuk eden ve ödenen KDV tutarı girilecektir.

Tablonun "Alınan Mal ve Hizmete Ait Bedel" alanı, yukarıda belirtilen veri girişlerine dayanılarak, beyanname programı tarafından hesaplandığından, bu alana herhangi bir tutar girişi yapılmayacaktır. Bu alanda yer alacak tutarın, stok beyanı kapsamında beyan edilen tutardan düşük olması nedeniyle mükellefler tarafından herhangi bir işlem yapılmasına gerek bulunmamaktadır.
 
Üst