İşsiz Kalanın Sağlık Güvencesi 10 Güne İniyor

  • Konbuyu başlatan 81
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
8

81

Ziyaretçi
İşsiz kalanın sağlık güvencesi 10 gün oldu

6 ay boyunca sağlık hizmetlerinden yararlanıyorlardı.

08.03.2008 08:50

Sosyal Güvenlik Reformu, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. 18 Mart Salı günü Genel Kurul'a gelmesi beklenen tasarı işsiz kalanları mağdur edecek.

Şu anki mevzuata göre işsiz kalanlar, 6 ay boyunca sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyordu. Ancak reform tasarısında bu süre 10 güne indirildi. Yeni işe girenin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için 3 ay beklemesi gerekiyor. Ancak aynı kişi işten çıkarıldıktan 10 gün sonra sağlık güvencesinden yararlanamayacak. İşsiz kalan biri, eğer 600 gün primi varsa hem işsizlik maaşı alabiliyor hem de sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor. Ancak 599 günü olan, maaş alamadığı gibi sağlık hizmetinden yararlanabilme hakkını da kaybediyor. Bu durum, herkese sağlık güvencesi getiren reformda çok büyük bir eksiklik olarak ifade ediliyor. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeler sırasında hem muhalefet hem de bazı AK Partili milletvekilleri bu haksızlığın giderilmesi için çaba gösterdi. Ancak sonuç değişmedi, madde bu haliyle komisyondan geçti. Türk-İş başta olmak üzere sosyal taraflar bu maddeye şiddetle itiraz ediyor. İşsize bir başka kötü haber ise emeklilik primlerinin ödenmesi konusundaki geri adım oldu. Alt komisyonda tasarıya eklenen maddeye göre işsiz kalanların emeklilik primi, devlet tarafından ödenecekti. Plan Bütçe'deki görüşmelerde Hazine bu konuda olumsuz görüş bildirdi. Bunun üzerine madde reformdan çıkarıldı. İşsiz emeklilik priminden oldu. Önceki gün kabul edilen bir başka maddeyle de banka sandıkları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesine alındı. Halen 12 banka, dört sigorta şirketi ve TOBB bünyesinde faaliyet gösteren personel sandıklarından kimisi emeklilerin aylıklarını ödemekte zorlanıyor. Banka sandıklarının malî durumları şu an için Hazine'ye ek bir yük getirmeyecek.
 
Ynt: İşsiz Kalanın Sağlık Güvencesi 10 Güne İniyor

ne diyeli öteki dünyada iki elimiz yakalarında olacak tabi bize sıra gelirse
 
Ynt: İşsiz Kalanın Sağlık Güvencesi 10 Güne İniyor

Arkadaşlar yeni kanunun hep eksik yanları dile getiriliyor, hiç iyi taraflarından bahsedilmiyor.Medyadaki bir takım siyasi çatışmalar nedeniyle, Akp düşmanlığı yapılacak diye, Tasarı yanlış anlatılıyor, yada eksik kısımları anlatılıyor hep.! Tamam eksik yanları, yanlış yerleri vardır mutlaka, ancak şuanki sistem doğru ise neden yıllardır Türkiye'nin kanayan yarasıdır sosyal güvenlik kurumlarının açıkları.Bu sistemle Türkiye batacak bunu sizlerde biliyorsunuz.! Ülke battıktan sonra, dışarıya bağımlı olduktan sonra, sen 6 ay kadar daha viziteye çıksan ne olurki.!!??!! günü kurtarma polikası değil, yarını kurtarma polikalarına destek verelim lütfen.!!!

Ayrıca ilk mesajdaki haberde Sigortalılığın sona erdikten sonra 6 ay olan sağlık yardımlarından yararlanma süresinin 10 güne indiğini haber yapmışlar ama,
İşe girişten sonra sağlık hizmetlerinden yararlanmak için, kendisi için 3 ay, eşi ve çocukları için 4 ay olan sürenin; hepsi için 1 aya düştüğünden bahsedilmemiş.!!!
Neden acaba.!!!

Objeektif olalım..Biz meslek mensupları olarak bunları gözden kaçırırsak, vatandaş bu kanuna nasıl yaklaşır artık.!



Kolay gelsin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer konular

Üst