İşsizlik Sigortası Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zarha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zarha

Katkı Sunan Üye
Personelimiz kendi isteğiyle işten ayrılma talebinde bulunmuş yani istifasını vermiştir.

Fakat kurumdan, ''Beni istifa etmiş göstermeyin, İşsizlik Sigortasından faydalanmak istiyorum'' isteğinde bulundu.

Biz de personelin ibranamesini alıp işkur' a personelin dilediği şekilde bildirimde bulunsak bir problem olur mu? Ya da yapmamız doğru mudur?

Saygılarımla.

Ynt: İşsizlik Sigortası Hk.

istifa olarak göstermeyelim diyorsunuz , ne olarak belirteceksiniz çıkışını?
İş akdi fesh olarak mı ? Bu durumda tazminat alma hakkı doğar. İleride başınız ağrıyabilir.

Meralll ' Alıntı:
istifa olarak göstermeyelim diyorsunuz , ne olarak belirteceksiniz çıkışını?
İş akdi fesh olarak mı ? Bu durumda tazminat alma hakkı doğar. İleride başınız ağrıyabilir.

biliyorum onu da düşündüm ama, ibranamesini alırsak yeterli olur mu acaba...

mrblar..eger ıstıfa eden bırını işveren feshı olarak gosterırsenız bu size belki ileride problem olabılır..çalısan kısı art nıyetlı ıse ve gıder çalısma mudurlugune şikayette bulunursa ne yapacaksınız..hanı odenız mı ıhbarı kıdemı yıllık ıznını..yasal fazı içerinde bıle alabıllır...o yuzden

merhaba sayın zarha,
(benimkisi bir fikir gerçi ama bir araştırın isterseniz siz yinede)
Personelinize bir görev verseniz personelinizde bu görevi kabul etmeyip ayrılmak istediğine dair bir yazı ve bir ibraname verse bence olabilir gibi geliyor. bu halde personel işsizlik ödeneğinden yararlanır aynı zamanda kendi isteği ile çıkmış olur ve ibranamesi ilede herhangi bir alacağı kalmadığını beyan etmiş olur, ne dersiniz :)

Benim ilk aklıma gelen yol belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi olarak gösterilemez mi,

herkese kolay gelsin

zarha ' Alıntı:
Personelimiz kendi isteğiyle işten ayrılma talebinde bulunmuş yani istifasını vermiştir.

Fakat kurumdan, ''Beni istifa etmiş göstermeyin, İşsizlik Sigortasından faydalanmak istiyorum'' isteğinde bulundu.

Biz de personelin ibranamesini alıp işkur' a personelin dilediği şekilde bildirimde bulunsak bir problem olur mu? Ya da yapmamız doğru mudur?

Saygılarımla.

Arkadaşlar, işçi madem işsizlik sigortasından faydalanmak istiyor, o zaman, hazırlarsınız kıdem ve ihbar tazminatı ihbarnamesini tazminatlarımı aldım diyede imzalatırsınız, bir de üstüne ihbar tazminatı gelir vergisi ve damga vergilerinide işçinin cebinden alırsınız ve muhtasarda ödersiniz.

Böylelikle işçi ilerde hiç bir hak talebinde bulunamaz.İşsizlik sigortasından da faydalanmış olur.

Kolay gelsin.

Sn.Zindan;

Biraz haince olmadımı?. Emekli olursa zaten kıdem alacak.

nguroy ' Alıntı:
Sn.Zindan;

Biraz haince olmadımı?. Emekli olursa zaten kıdem alacak.

Sayın nguroy,

Haince değil.Karşılıklı anlaşma ile olacak.İşçi kendi isteği ile çıkmış, zaten kıdem alamayacak.İşsizlik sigortası almak istiyorsa, firmanın da kendini garantiye almasına birşey demiyecektir.Arkasından yapılan birşey değilki.Kendisi kabul edecek.

Ayrıca emeklilik ile konunun alakasını kuramadım.Emekli olmak içinmi çıkıyormuş.? Soruda geçmiyorda.?

Ayrıca ben bu şekilde bir iki uygulama yaptım walla.Karşılıklı anlaşarak.Ve biliyorum ki bir çok firmada buna göz yumuyor, işçi başımı ağrıtmasın diye.

Kolay gelsin.