İsteğe Bağlı Genel Kurul İçin Komiser Talebi Kalkmış mıdır ?

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,479
Konum
istanbul
Anonim şirketler için yasal olarak zorunlu olmayan genel kurullar için isteğe bağlı komiser talebi kalkmışmıdır? Biz genel kurula genelde isteğe bağlı talep ediyorduk artık komiser yasal zorunluluk dışında isteğe bağlı komiser bulunmayacak mıdır? Teşekkürler
 
Sermaye artırımı ve faaliyet konusu değişikliği dışında genel kurullarda bakanlık temsilcisi bulundurma zorunluluğu olmayıp, isteğe bağlıdır.
 
Sermaye artırımı ve faaliyet konusu değişikliği dışında genel kurullarda bakanlık temsilcisi bulundurma zorunluluğu olmayıp, isteğe bağlıdır.

Üstat geçen bir arkadaşla konuştum isteğe bağlı artık kalktı demişti ve ilgili makam artık isteğe bağlı talepleri geri çeviriyor muş?
 
Bakanlık temsilcisi bulundurma zorunluluğu

MADDE 32 – (1) Aşağıda sayılan genel kurul toplantılarında ve bunların ertelenmesi halinde yapılacak ikinci toplantılarda Bakanlık temsilcisinin bulunması zorunludur:
a) Kuruluş ve esas sözleşme değişikliği işlemleri Bakanlık iznine tabi olan şirketlerin bütün genel kurul toplantılarında, diğer şirketlerde ise gündeminde, sermayenin arttırılması veya azaltılması, kayıtlı sermaye sistemine geçilmesi ve kayıtlı sermaye sisteminden çıkılması, kayıtlı sermaye tavanının arttırılması veya faaliyet konusunun değiştirilmesine ilişkin esas sözleşme değişikliği ile birleşme, bölünme veya tür değişikliği konuları bulunan genel kurul toplantılarında.
 
Üst