fonradar

İşten Ayrılış Bildirgesinin 4 Ay Geriye Dönük Verilmesi

Üyelik
6 Eki 2009
Mesajlar
47
Konum
istanbul
Merhabalar, 4 önce çıkış yapmamız gereken işçinin çıkışı unutulmuş. Bu tarihten itibaren 4 ay geriye dönük çıkış versek ve aylık bildirgeleri düzeltsek sıkıntı yaşar mıyız? Herhangi bir inceleme başlatılır mı konu ile ilgili?
 
Merhaba
Bildiğim kadarıyla SGK Kurumu, 3 aydan fazla geriye dönük yapılan işlemleri müfettişliğe gönderiyor.Müfettişlik inceleme yapıyor.Geçen yıl böyle bir inceleme yaşadım. 10 ay geriye dönük işçi girişi yapılmıştı ve bildirgeler düzeltilmişti.Olay müfettişliğe intikal etmişti. Orada kurum sözlü olarak 3 aydan daha fazla geriye dönük işlemleri müfettişliğe gönderdiklerini söylemişlerdi.
 
Bahsettiğim firmada çıkış değil giriş unutulmuştu.Girişi olmadan bankadan personele maaşlar yatırılmıştı.Önceki meslektaşım bildirgeleri geriye dönük düzenleyip vermesine rağmen,kurum ve müfettiş durumu hemen kabullenmemiş,tabir-i caizse,"bu kişinin gerçekte çalıştığı ne malum" dercesine çalıştığına ikna olmadan bildirgeleri kabul etmemişlerdi.Konuyla ilgili de personelle değil,firma yetkililerini görüşmeye çağırmışlardı.Ben olayın birebir içinde olmadığım için tam olarak kimlerle görüştüklerini bilmiyorum.Konu sonradan bana intikal etti.
Sizde çıkış bildirgesini ister ancak çıkış bildirgesinde de personelin imzasını ayrıca ister diye tahmin ediyorum.Çıkışı ister,çıkış anında hukuki haklarının ödendiğine dair dekontları görmek ister.(neticede personel ben çıkmadım çalışıyorum da diyebilir) yazılı ve imzalı çıkış belgesini (ibraname) görmek isteyebilir.
Yani kesin olarak şunları ister diyemem.Ancak Özetle ve büyük ihtimalle,bu kişinin o işyerinde çalışıp belirlenen tarihte ayrıldığına ve herşeyden önemlisi bu çıkış işleminin işçinin haberi dahilinde ve istifa ise,kendi rızasıyla yapıldığına ve son olarakta haklarının ödendiğine dair belgeleri isteyecektir.Gerekirse bu konuda işyerinden yazılı imzalı şahit tutanağıda isteyebilir.İhtimaldir ki işçiyle de görüşmek isteyecektir.
 

Benzer konular

Üst