İşten Çıkarıldım ama İstifa Dilekçesi Doldurttular

Ynt: İşten Çıkarıldım ama İstifa Dilekçesi Doldurttular

Kafama takıldı şimdi ne yani istifa edince hakedilmiş ücretinizi alamıyormusunuz.
Daha önce çalıştığım şirketlerdende istifa etmiştim ama maşımı almıştım.
İşveren in böyle bir hakkı varmı yani hakedilmiş işçi ücretini ödememe gibi aydınlatırsanız sevinirim.

Olurmu canım ücret hakkı kutsaldır. Çalıştığınız günlerin tartışmasız ödenecek.

Çok teşekkür ederim @ nguroy
Bi şirkette çalıştım 17 günlük alacağımı vermediler. Sebebi çok komik neymiş ?
İstifa etmişim o yüzden ödenmeyecekmiş. Daha öncede söylediğiniz gibi kavgaya gürültüye gerek yok.
Çalışma ve sosyal güvenlik müdürlüğüne dilekçe gönderdim henüz cevap gelmedi gelirse burada da paylaşırım.
350. 400 lira alacak için işçi mahkemesine gitmeye gerek varmıdır acaba ??

Yanlız galiba bir noktayı atlıyoruz. İstifa eden çalışanın da ihbar süresine uyması zorunludur.
Gerçi işveren ücret alacağını mahsup edemez ama yapıyorlar. Malesef ona karşılık tutuyorlar.

Merhaba
Bir çok şirket yönetimi veya yöneticisi bu kesintiyi ihbar süresini bahane ederek yapmaktadır.
Günümüzde hala 56 gün ihbar sürenizde olsa istifa ettiniz diyerek 15 gün ya keseriz yada 15 gün çalışırsın diyenler var.

Doğru söylediniz benim durumum şu şekilde oldu;
Ayın 17 sında istifamı yazdım yani ayın tamamlanmasına çok vardı. Ayın 18 inde istifamızı kabul etmişler dedim ay sonuna kadar çalışayım ay dolsun yok dediler hemen çıkardılar iş başlangıcım şöyleydi:
12-02-2009/ 17-03-2009
şimdi burda sizce işverenmi haklı yoksa işçimi?
(2.ayın ödemesi yapıldı)

Siz 4857 sayılı kanununa göre 2 aylık deneme süresi içerisinde ayrılmışsınız.
Sizden bir kesinti yapmaları ve size ihbar ödemeleri yasaya uygun değildir.
2 aylık deneme süresi içerisinde taraflar için ihbar süresi işlemez. iki tarafında derhal fesih hakkı vardır.

cheto teşekkür ederim.
İşte bunu anlamıyorum şirketin bu yaptığını... neden... hangi sebebe dayandığını algılamaya çalışıyorum.

Rica ederim. :)
Buna ben ego tatmin etmek diyorum.
Ama insanların bu dünyadan alacaklı olarak gitmeleri de diğer taraf için önemli....

Ben bügun işten çıkarıldım 2 yıldır felan çalıyordum banada istifa dilekçesi doldur dedıler.. fakat dilekcede suana kadar büütn maşlarımı aldım izinlerimi kullandım vs gibi seyler yazdım yazdım ayrıca buna ek olarak iş sözleşmemin işyerim tarafındanb fes edildiğinide yazdım istifa ettim yazmadım..bide alacağım yogtur diye yazdırdılar sorun cıkarmı acaba pazatesi gidip işsizlik kagıdımı ve tazminatımı alıcam

arkadaşım bu durumun bir benzeride bende var. ben bu işi çok araştırdım ve dava açtım. senin durumda aynı kesinlikle dava aç.
yargıtayın verdiği bir karara göre: istifanın fesada uğratılması sıkça karşılaşılan bir durumdur. hiç kimse 5 yılı aşkın çalıştığı bir yerden ortada hiçbir sebep yokken haklarından vazgeçerek istifa etmesi hayatın olağan şartlarına da uygun değildir. bu durumda fesh işlemi işveren tarafından yapılmış sayılır ve işçi tazminatlarına hak kazanır şeklinde bir karardı.
şahitlerin felan varmı bu konuda sana yardımcı olacak. çünkü bu olayda şahide çok ihtiyacın olacak.