personel maaş programı

İşten Çıkış Bildirgesi ve E-bildirge PEK Tutarı Farklı Olursa

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emrahi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

İşten Çıkış Bildirgesinde gösterilen pek tutarı ile E-bildirge verirken belirttiğimiz PEK tutarı farklı olursa ne kadar ceza kesiliyor

Ynt: İşten Çıkış Bildirgesi ve E-bildirge PEK Tutarı Farklı Olursa

ceza olacağını sanmıyorum
pek tutarını kabul ederler

Çıkış bildirimi hatalı ise düzeltilmesini isteyebilirler ve isterler ise düzeltilmiş çıkış bildirimi için ipc kesebilirler.

Sayın Emrahi , sonuç ne oldu, ceza kestiler mi?

Merhaba, Sayın Emrahi, yukarıdaki sorununuzu nasıl çözdünüz? Ceza geldi mi? Bu ay benim de başıma böyle bir şey geldi, malesef dün fark ettim. 2011/Temmuzda asgari ücrette artış var,günlük ücreti 27,90TL olarak hesaplamam gerekiyorken eski asgari ücretten;26,55TL'den hesaplayıp istifa nedeniyle işçinin çıkışını süresinde verdim. Sistem de kabul etti hiç uyarı vermedi,eksik p.e.k. var diye.. Bu ayki aylık bildirgeyi yapayım derken dün fark ettim. Henüz aylık bildirgeyi tahakkuk etmedim. Öneride bulanacak olursa sevinirim.
Saygılar..

Önemli olan APHB. Zaten yanlış tutar girilse uyarısınıda veriyor.

NİSANLI ' Alıntı:
Önemli olan APHB. Zaten yanlış tutar girilse uyarısınıda veriyor.
Sayın nisanlı , yukarıda yazmıştım; tuhaflık burada zaten, uyarı vermedi ve onayladı, verseydi düzgün yapıp verirdim, ya da 10 gün içinde düzeltirdim. Barkodlu çıktısı elimde, eski asgari ücrete göre hesaplanıp onaylanmış 20/07/2011'de.

Yukarıda; henüz aylık bildirgeyi henüz tahakkuk etmediğinizi yazmışsınız.

Aylığı yeni asgari ücretten tahakkuk ettireceğim 27,90TLden . Ama çıkıştaki asgari ücret günlük 26.55TL oldu. Arada fark olacak, sorun bu, dilekçe mi yazmam gerekiyor. Fark için cezalı bir duruma mı düştüm. Emrahi bey'de de benzer durum olmuş ama, nasıl bir yol izledi, cevap vermedi hala. Nasıl böyle bir hata yaptım anlamadım hala anlayabilmiş değilim, asgari ücret geçişleri en dikkat ettiğim şeydi.

Emrahi den mi yardım bekliyorsunuz....

Cevap yazdım isterseniz dikkate alabilirsiniz daha güncel

Nişanlı 'Çalışamazlık Girişi hafta sonu' adlı konuma bakarmısınız?? kimse cevap vermemiş .. :(( Yardımcı oluesanız sevinirim..

NİSANLI ' Alıntı:
Emrahi den mi yardım bekliyorsunuz....

Cevap yazdım isterseniz dikkate alabilirsiniz daha güncel
Sayın Nisanlı , cevabınız için çok teşekkür ederim. Emrahi beyin cevabını merak etmem şundadır; 1 seneden fazla olmuş, sorusunu soralı. Cezalı bir durum olmuş mu olmamış mı ya da SGK'dan arayan olmuş mu, düzeltme dilekçesi verin falan diye. Diken üstünde oturmaktansa neyle karşılaşacağımı bileyim istemiştim.

Arkadaşlar Merhaba,

Bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. bir çalışanımız 5 ocakta İşten ayrıldı. 4 gün eksik (istirahat) 1 günlük ücreti üzerinden sgk çıkışını yasal süresi içinde yaptık. Fakat nasıl olduğunu anlayamadığımız şekilde ebildirgede 3 gün çalışması, 2 eksik günü gözüküyor. Ebildirgedeki tutarlarda 3 gün üzerinden gözüküyor (Aslında Çalışanın lehine bir durum). Bu durumda ne yapmam gerekli? İşten ayrılma bildirgesini değiştiremem, ebildirgede değişiklik yapma imkanımız var mı?

Teşekkürler,

Hizmet listesi size cevabı verir. Eğer bildirgede düzeltme yapmak isterseniz yarın son gün, iptal ve ek bildirge vermeniz gerekir. Buda ek bildirgede ayrı bir damga vergisi demek. Maliyete düzeltme yapabilirsiniz.

Peki böyle kalsa bir sorun olur mu? (Ayrılan personelin bordrosu da 3 gün üzerinden yapılmış)

Fiilen çalıştırmadığınız sürece, primini ödemiş olmanız sorun çıkarmaz.

Fiilen çalışmadı ama işten ayrılma bildirgesi ile ebildirge farklı olduğu için bir sorun olur mu diye düşünmüştüm.

bir sorun olacağını düşünmüyorum sonuçta 1 günlük fazla prim ödediğiniz için işçininde, sgk nın lehine bir durum söz konusu.. yine de bildirgeyi düzeltmek isterseniz yarın son gün tabiki..

hardmete ' Alıntı:
Fiilen çalışmadı ama işten ayrılma bildirgesi ile ebildirge farklı olduğu için bir sorun olur mu diye düşünmüştüm.

olmaz.

EYLÜLDURU ' Alıntı:
bir sorun olacağını düşünmüyorum sonuçta 1 günlük fazla prim ödediğiniz için işçininde, sgk nın lehine bir durum söz konusu.. yine de bildirgeyi düzeltmek isterseniz yarın son gün tabiki..

1 günlük değil, 2 günlük fazladan prim ödeme söz konusu.