İşten Çıkış Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KOÇAK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
MERHABALAR

Üstadlar engin bilgilerinize ihtiyacım bulunmaktadır.Yardımcı olursanız sevinirim.Durumu kısaca özetleyeyim.Çalıştığım işyerinden 13.03.2014 tarihinde kıdem tazminatımı banka kanalı ile aldım.Fakat sgk çıkış işlemim henüz yapılmadı.05.03.2014 tarihinde sözlü olarak istifa edeceğimi bildirdim.29.03.2014 tarihinde işimden ayrılmak istiyorum.Elden verdiğim istifa dilekçem kabul edilmedi.Bu durumda işyerinden derhal 29.03.2014 tarihinde ayrılmak için ne yapmalıyım.
Mesala 15 yıl 3600 yazısı alsam kıdem tazminatımı almış olmam sorun yaratır mı ?
Ya da daha farklı ne tür yollara başvurabilirim.
Biraz karışık oldu kusuruma bakmayın.
Saygılarımla

Son düzenleme:
Elden Vermiş olduğunuz istifa dilekçesinin kabul edilmemesi diye bir durum olamaz, istifa tek taraflı irade beyanıdır, karşı tarafa ulaştığında olay biter, işverenin kabulüne bağlı değildir.

15 yıl 3600 yazısı alırsanız da kıdeminiz tarafınıza ödenir, aynı gün işi bırakırsınız. tazminatı iş veren hangi nedenle size ödedi ? karşılıklı anlaştınız mı, arada bir ikale mi var ?

ssk dan yazınızı alın ve derhal işinizi bırakabilirsiniz.

Merhaba Sayın Üstad

İşveren kıdem tazminatını sözlü talebim üzerine verdi.Bir bakıma karşılıklı anlaşarak.Fakat durumu kanıtlayacak ne bir çıkış,giriş işlemi var ne de herhangi bir imzalanmış evrak.Sgk'dan alacağım yazı karşısında işveren biz senin tazminatını zaten vermiştik diyebilir mi ?Bana ne gibi hukuki yaptırımları olabilir ?

Merhaba Sayın Üstad

İşveren kıdem tazminatını sözlü talebim üzerine verdi.Bir bakıma karşılıklı anlaşarak.Fakat durumu kanıtlayacak ne bir çıkış,giriş işlemi var ne de herhangi bir imzalanmış evrak.Sgk'dan alacağım yazı karşısında işveren biz senin tazminatını zaten vermiştik diyebilir mi ?Bana ne gibi hukuki yaptırımları olabilir ?[/QUOTE

Nasıl yani aldığınız tazminatı bir daha mı istiyorsunuz.]

Merhaba Üstad

Hayır bir daha istemiyorum.13.03.2014 tarihinde zaten aldım.Fakat halen aynı işyerinde çalışıyorum.benim sorunum tazminatı aldıktan sonra kıdem tazminatı alabilir yazısını noterden gönderip işakdimi fesh edebilir miyim ? Böyle yaptığım takdirde işverenin bana kanunen ne gibi yaptırımları olabilir ?

İstifa yazınızı noter kanalı ile tebligat çekebilirsiniz.Gerisi işvereni bağlar.Sizi zorla sigortalı gösterecek değil.