uyumsoft

İşten çıkış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gamze_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
G

gamze_

Ziyaretçi
Nisan ayında işe başlayan personelımız bugun itibariyle işverenle tartıştığı ıcın işine son verilmiştir.Tutanak tuttum, fakat kendısı ımzalamıyor, istifa etmısım gıbı gosterın dıyor, tazmınat hakkı olmadığı ıcın ıstıfa dılekcesı ımzalatıcam baska bı belge ımzalatmam gerekıyor mu?

Ynt: işten çıkış

10 günlük alacağını daha vermedığımız ıcın ıbranameyı ödeme yapacağım zaman imzalatıcam, Nisan,Mayıs,Haziran,Temmuz bordrolarını ımzalattım, bugun cıkısını yapacağım ıcın Ağustos ayından 10 gunluk olan bordrosunuda ödeme yapacağımız zaman ımzalatıcaz sorun yok değil mı bu sekılde?

Ynt: işten çıkış

kıdem süresi dolmadığından dolayı kıdem tazminatı hakkı yok ama İşçinin işine siz son vermiş olduğunuzdan ihbar tazminatı hakkı var.

İşçiyi istifa etmiş olarak gösterirseniz ihbar tazminatı hakkı olmaz. Bu durumda İstifa dilekçesini imzalatıp ve kalan ücretin tamamını işten ayrıldığı anda işçiye ödemeniz gerekir.

Ynt: İşten çıkış

Merhaba,

13.08.2010 da bir personel işten ayrılmış.
Haberini daha bugün ulaştırdılar.. 10 günlük süre itibariyle bugün 23.08.2010 da işten ayrılış bildirgesini kuruma göndermem sakıncalı mı?

Teşekkür ederim. Bugün son, işten çıkış bildirgesini bildircem de..

Bu işçinin 20 günlükde yıllık izin alacağı var. Bunu işten ayrılma bildirgesinde prim, istihkak bölümü var oraya mı yazıcam? Yani yıllık izinler prime tabi mİ?.. ama aynı anda geliştiği için tereddütte kaldım.

bide pratik olarak yıllık izin ücreti şöyle mi hesaplanıyodu?

son brüt maaş / 30 X kıdeme denk gelen izin süresi...
yıllık izin ücretinden, çıkış bordrosundan ayrı, prim, GV ve DV kesintisi olacak mı?

yıllık izin ücreti hesaplarken son aldığı brüt maaş deniliyor. İşçinin son aldığı maaşda mesai ücretide dahildi. Acaba hesaplamada normal brüt ücret mi dikkate alınır? yoksa mesaili olan mı? 760,50.-TL mi? yoksa 779,16.-TL mi üzerinden hesaplanacak

Mesaili olan toplanmaz. Normal brüt maaaş üzerinden hesaplayın.

teşekkür ederim sn.Güroy..
efendim bide işçinin 2009 dan kullanmadığı ve ücreti ödenmeyen 9 günlük pazar izinleri var. Yıllık izin ücretine mi dahil etmeliyim bunu ben?
hesaplamasınıda her biri için 1 günlük yevmiye ücreti mi yoksa çift yevmiye ücreti mi olarak mı dikkate alıcam.

Pazar mesaisi çift ödenir. Ancak kişi aylıkçı ise yani gündelik almıyorsa zaten pazar günü için ücreti almıştır maaşı ile.
Bu nedenle . fazla mesai de yoksa sadece bir günlük ücret ödenir.

Arkadaşlar bir iş geldi başıma bugün,

Yukarıdaki mesajlarımda bahsettiğim işçinin çıkışı 13.08.2010 daydı. Bize bilgisi 23.08.2010 da gelmişti velhasıl ben onu 23.08.2010 da bildirmiştim fakat işçinin çıkışınıda işveren kovmuş gibi bildirdim 04 nolu kod kullandım, bildirim son gün olduğu için alelacele bildirmek zorunda kaldım . 3 gün sonra yani 26.08.2010 da da ihtarnameler faks çekildi, elime ulaştı. Orada işveren tarafından işçinin ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı davrandığı için geçiyor ve 29 nolu kod işaretlenmesi gerekirken ben 04 ü işaretledim.

Şimdi bildirgenin iptalinide sistem kabul etmiyor, Nasıl bu durumu düzeltebilirim?
Yada bu durum düzeltilebilnir mi?
Başına böyle bir olay gelen var mı?

Bu durumu Sgk müdürlüğü düzeltebilir.
Daha fazla zaman geçmeden sgk'ya dilekçe ile başvurun.