İstifa dilekçemde askerlik durumumu belirtemedim.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eskey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
01.08.2010 tarihinde askerim. 31.05.2010 tarihinde istifa ettim. Ama istifa dilekçemde askerlik durumumu belirtemedim. Askere gideceğim tarih ile istifa dilekçemin tarihi arasında 2 aylık bir süre var. İstifa dilekçemde askerlik durumumu belirtmemiş olsam dahi, kıdem tazminatlarıma hak kazanırmıyıö???

Ynt: İstifa dilekçemde askerlik durumumu belirtemedim.?

benzer durumdan ben de muzdaripim..08.01.2010 tarihinde askerim ve istifa dilekçeme 12.07.2010 tarihinde askerlik sebebiyle istifa ettiğimi, gerekenin yapılmasını arz edrim diye yazı yazdım.Kıdem tazminatında sorun yaşar mıyım ?

sizinde askerlik tarihiniz 01.08.2010 sanırım. askerlik durumunuzu belirtdiyseniz bir sıkıntı olmaz. silüsünüzü aldığınız zaman götürüp göstermeniz yeterli. ama ben ne yapacam bilmiyorum. sebep göstermeden istifa ettim.

ayrıldığınız firmanızla bu konuda görüştünüz mü ?
ben problem çıkartacaklarını zannetmiyorum.
askerlik için işten ayrıldığınız bariz ortada elinizde silüsünüz var.
problem olursa noterden silüsünüzün fotokopisini ekleyerek, tazminatınızı talep edersiniz.

yalnız formdaki diğer arkadaşlarımızın yorumlarıda olacaktır. diğer cevapları bekleyin.

problem cıkartıyorlar. zaten istifa dilekçemde askerlik durumumu belirtememe sebebim: sözleşme yaparken benden açığa aldıkları senetlerle tehdit etmeleri. şimdi senetlerimi aldım korkacak bir şeyim yok. ama onlarda sigortadan beni kendi isteğiyle ayrıldı şeklinde gösterdiler ve kıdem tazminatı ödemeyi kabul etmiyorlar. silüsümü yarın alacam ne yapmalıyım???

İstifa dilekçesiyle işten ayrılmışsınız Bu nedenle kıdem tazminatı hakkınız yok. Ancak askerlik nedeniyle işten ayrılmanıza rağmen tehditle istifa dilekçesi doldurmak zorunda kaldığınızı belirtiyorsunuz. Bu durumda bir kaç şahit bulabilirseniz bölge müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.

Malesef ancak dava yoluna gidebilrisiniz. Onunda sonucu garanti değildir.

kötü bir durum sadece askerlik öncesi değil askerlik dönüşünde ki haklarınızdan da tamamen feragat etmiş bulunuyorsunuz.
Silüs belgenizi aldıktan sonra resmi kurumlarla irtibata geçmelisiniz.

biraz uyanık olup daha önceden sorsaydın ihbarını da alman gerektiğini anlatırdık sana dostum askerden dönüşte işveren ya işe alacak yada ihbar ödeyecek mecbur.

eskey ' Alıntı:
01.08.2010 tarihinde askerim. 31.05.2010 tarihinde istifa ettim. Ama istifa dilekçemde askerlik durumumu belirtemedim. Askere gideceğim tarih ile istifa dilekçemin tarihi arasında 2 aylık bir süre var. İstifa dilekçemde askerlik durumumu belirtmemiş olsam dahi, kıdem tazminatlarıma hak kazanırmıyıö???
Sorun yaşarsın. Askerlik haklı nedenlerle sözleşme feshidir. Bu nedenle istifa dilekçesi vermeyiniz. Bunun yerine noterden ihtarname çekiniz. Diğer Tarafdan istifa ettiğiniz tarihte elinizde sülüs varsa, dava açmanız halinde davayı kazanma ihtilaminiz var.
kaya5 ' Alıntı:
benzer durumdan ben de muzdaripim..08.01.2010 tarihinde askerim ve istifa dilekçeme 12.07.2010 tarihinde askerlik sebebiyle istifa ettiğimi, gerekenin yapılmasını arz edrim diye yazı yazdım.Kıdem tazminatında sorun yaşar mıyım ?
Yukarıda anlattıklarım sizin içinde geçerli. Diğer tarafdan istifa dilekçenizde durumunuz net olarak belirtiğinizden işyerinden kıdem tazminatı alabilmenizde işyeri sıkıntı yapmayacaktır.

istifa dilekçemde askerlik durumum belirtmedim ama, istifa tarihimden 4 gün sonra kendilerine askerlik karar belgeminde bulunduğu bir ihbarname yolladım. ama hiç bir karşılık gelmedi. bana istifa dilekçemde askerlik durumumu belirtmediğimden dolayı kıdem tazminatı alamazsın diyorlar. benim gerçekten askere gitmem bu durumu değiştirmezmi?

KIDEMİ DE ALIRSIN ASKER DÖNÜŞÜDE İHBARI ALIRSIN SENİN BİLGİSİZLİĞİNDEN istifade etmeye kalkmasınlar RAMAZANA gireceğiz ALLAH aşkına bu nedir böyle insan bu kadar mı kendi menfaatini düşünür kıyamet nasıl kopmaz hayret.İşçi askere gidiyor işten ayrılma sebebi budur ve gayet açıktır siz bu kişiye kıdemini insan olarak müslüman olarak bile size hizmet ettiği için asker olduğu için seve seve vermelisinizki hem bu dünyada hemde airette işleriniz rast gitsin adamlarla güzelce konuş olmadı telefonunu ver bize biz konuşalım ayıptır günahtır

tamam da güzel kardeşim benim iş olup bittikten sonra değilde araba devrilmeden sorsan yolu gösterirdik sen şarampolden kendini yuvarlamışsın.Bin bilsende bir bilene danış demişler burdaçok değerli üstatlarmız var onlar çok iyi insanlar yardımcı olmaya çalışıyolar ama sen yanlışı yapmadan önce sorsan daha çk yardımcı olabilirdik

olay aslında şu şekilde gelişti. benim bu sene askere gideceğimi biliyorlardı. kıfem tazminatı ödememek içinde, sözleşme yaparken benden açığa aldıkları senentlerle beni tehdit ederek istifa dilekçemde askerlik durumumu belirtmeme engel olduler. yani hiç bir neden gösteremeden istifa etmek zorunda kaldım. şimdi senetlerimi aldım korkum yok yani. benim sorum bundan sonra ne yapabilirim. olayın bu şekilde geliştiğini ispatlayamıyorum.
sizde takdir edersinizki 2 ay sonra askere gidecek bir adam neden kıdem tazminatlarından vazgecerek sebepsiz bir istifa dilekçesi versinki ?
dava açsam bu durum benim lehime sonuçlanırmı bunu bilmek istiyorum.

bir de utanmadan senet imzalatıyorlar bunlara diyecek kelime bulamıyorum yatacak yerlei yok bunlarınbu kadar mı tapılır şuyalan dünyaya ve paraya mala bu kadar mı sadecekendi menfaati içinbaşkasının canını yakar insan pes doğrusu

bide bunler cemaat dersanesi. abdestli namazlı insanlar.
müftülüye şikayet ettim. müftü yardımcısı benim adıma konuştu onlarla. ödemeyi kabul ettiler. ama ben gittiğimde ödemeyiz bu parayı git nereye şikayet edersen et dediler.

eskey ' Alıntı:
bide bunler cemaat dersanesi. abdestli namazlı insanlar.
müftülüye şikayet ettim. müftü yardımcısı benim adıma konuştu onlarla. ödemeyi kabul ettiler. ama ben gittiğimde ödemeyiz bu parayı git nereye şikayet edersen et dediler.

Çok acı bir örnek :-[ :-[ :-[