İstifa Eden İşçi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MELEK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MELEK

Katkı Sunan Üye
işçimiz istifa edeceğini ihbar öneline uyarak söyledi bize, istifa eden işçiye ne kıdem nede ihbar ödenmiyor zaten, fakat işveren diyor ki ben kıdemini ödemek istiyorum, ama kıdemini ödesek bile deftere işleyemiyoruz ama işverende birşeyler ödemek istiyor yasal mıdır ne yapılmalı?

Bunu kıdem ve ihbar tazminatı adında yasal olarak işliyemiyorsunuz ancak ikramiye yada başka adlar adı altında yasal kesintilerini yaparak işçiye ödiyebilirsiniz.

işçiye hediye birşey alınarak ödeme yapılsa diyorum , bundanda kesinti felan yapılmalımı ve bu hediyenin şirkete fatura kestirilse işçide aldım dese olurmu .?

İşveren ödese bile gider olarak yazamıyor. Ama iyi niyet tazminatı diye bişey varmış 5-10 yıl firmada çalışıp kendi isteğiyle ayrılan işçiye işveren sadece 1 brüt maaş tutarında tazminat ödeyebiliyor ve bu ödediği rakamı gidere atabiliyor. Geçenlerde bir avukattan duymuştum bunu. Yanlışsam düzeltin. :wink:

O zaman mutlaka ödemek istiyosanız işveren çıkış versin. İstifa dilekçesini yok edin. İşveren çıkarsın kıdemini ihbarı ödesin. Kıdem vergilenmez. Fakat illa istafa edicam diyosa kıdem ve ihbar tazminatı adı altında herhangi bir ödeme yapamaz. Başka bir ücret ödemesi yapabilir ama kesintiler yapılmalıdır. (SSK vergi)

Ya da açıktan verir kkg yapar.

açıktan verirken işveren birşey imzalatmak istiyor, parayı aldığına dair felan nasıl birşey imzalatalım ve k k ed gd işleyelim.

Bir özel makbuz ve ibraname imzalatın. Firma kağıdı falan olmasın.Onu da ayrı yerde saklayın.

ödenen parayı firma sahibine ödenmiş gibi 131 hesaba çıkın, personele de bilahare ayrı bir ödeme kağıdı imzalatarak, evrakı başka yerde muhafaza ediniz.

zaten mantık olarak bakarsak, çok da usulsüz sayılmaz. zira ödenen para firma sahibinin cebinden ödenmiş gibi çıkacaktır. ancak ortak sayısı çoksa ve kârlar doğru gösteriliyorsa, ya ortaklara eşit oranda pay edin, ya da ikramiye gibi gösterin.