İstifa Eden İşçiden Ne Evrak Alınmalı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dalida
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
istifa eden işçiden dilekçesinin dışında ne tür resmi evrak almam lazım ? Örnek varmı elinizde ?

Ynt: istifa eden işçiden ne evrak alınmalı ?

Dilekçesinde ne için istifa ettiğini belirtsin , imzalasın , başka bir şeye gerek yok.

Ynt: İstifa Eden İşçiden Ne Evrak Alınmalı ?

1-tarihli istifa

2-ibraname (imza tarihi istifadan sonra olması gerekir)

dogan76 ' Alıntı:
1-tarihli istifa

2-ibraname (imza tarihi istifadan sonra olması gerekir)

İbranameyi biz sadece tazminat hakkı olanlar için kullanıyoruz , istifa edene doğal olarak imzalatmıyoruz. Sizinkinde nasıl yani neden ibraname imzalatıyorsunuz..?

İbraname şarrtır. Ya ben hakkım vardı almadım derse. İstifa da olsa ibraname almakta yarar vardır.

nguroy ' Alıntı:
İbraname şarrtır. Ya ben hakkım vardı almadım derse. İstifa da olsa ibraname almakta yarar vardır.

Kapı gibi istifa dileçesi var , daha ne olsun :D

Olmaz. Benim şu kadar izin hakkım, bu kadar fazla mesaim, şu kadar hafta sonu çalışmam , şu kadar ikramiyem vardı ödemediler diye dava açarsa napıcan???? >:(

nguroy ' Alıntı:
Olmaz. Benim şu kadar izin hakkım, bu kadar fazla mesaim, şu kadar hafta sonu çalışmam , şu kadar ikramiyem vardı ödemediler diye dava açarsa napıcan???? >:(

Alırım paçasını aşağaa , sıkıyorsa desin ;D

Ha bu arada biz bordrosunu imzalatıyoruz , zaten orada herşey açık seçik ya , işin şakası bir yana , o yüzden tazminat hakkı olmayana ibraname imzalatmıyoruz.

Bence siz artık imzlatmaya başlayın arkadaşım. Her türlü tedbir emniyet içindir.

istaifada ibranameyi ilk defa duydum açıkçası.el yazısı ile yazılmış istifa dilekçesi yerlidir bence.

Yeterli değildir. Yukarda yazdıklarımı okuyunuz.

sayın güroya katılıyorum ben. istifa sadece işverenin haklı bir nedene dayalı olarak işçinin çıkışını verdiğinin delilidir. ve bu sizi sadece kıdem ve ihbar tezminatında kurtarır. oysaki ibranemede işçinin giriş ve çıkış tarihleri arasında ki tüm hak ve alacaklarını tahsil ettiğini ve söz konusu işverenden herhangi bir hakkı ve alacağı kalmadığını gösterir bir belgedir. işçinin ihbar ve kıdem hakkı yönünden herhangi bir hak iddia etmesine olanak yoktur. ama ibraname olmaması halinde istifa etmede4n önceki çalışılmış olan sürelere ilişkin hak iddia etme ihtimali vardır. o yüzden güroyunda dediği gibi ihtiyatlı olmak gerekir. saygılarımla....

Bunlar yaşanmış deneyimlerdir. Eğer herkes kendi aklını beğenecekse niye burda tartışıyoruz o zaman:???

istifa edendende mutlaka bordroları, yıllık izin defteri, istifa dilekçesi çalışma belgesine ve en önemlisi ibranameye imzası mutlaka alınmalıdır bence ne oluuuur ne olmazzzz diye...

nguroy ' Alıntı:
Bunlar yaşanmış deneyimlerdir. Eğer herkes kendi aklını beğenecekse niye burda tartışıyoruz o zaman:???

Sizin bugün biraz moraliniz mi bozuk , biraz asabi gördüm de sizi , neyse... Akıl beğenmek değil bizim yaptığımız , tabiki herkes kendi doğrusunu söyleyecek , tartışarak bulacağız doğru olanı , eğer bir kişi bu doğrudur derse ve herkes tamam derse o zaman daha mı iyi olur dersiniz. Ayrıca istifanın anlamı nedir ki , tazminat haklarından feragat ettiğini göstermez mi..? Ve üzerine basa basa söylüyorum diğer alacakları maaş bordrosunda mevcut olduğu için , ve bütün ödemeler banka üzerinden yasal yollarla yapıldığı için kişinin ben bunları almadım deme gibi saçma bir şey yapacağını sanmıyorum. Sonuçta ne zaman giriş , çıkış , mesai yaptığı da bellidir ve ona göre hesap yapılıp bordroya işlenmez mi zaten. Tabi ki herkes kendince bir yol tutturmuş olabilir , ama benim bu bahsettiklerimin kanunca öngörülmeyen tarafı nedir o zaman biri bana bunu açıklasın. Ayrıca bu tür olaylarda mahkemeye giden bir durum oldu ise muhakkak yukarıda bahsettiğim şeylerden bir eksik yapılmış olsun ki mahkeme işçi lehine karar versin. Bilemiyorum söylediklerim size ne kadar doğru ya da yanlış gelir. Saygılar ,

Öyle değil. Ben şu şu ve şu günler çalışmıştım. Mesaimi alamdım. Şu günde bana prim sözü verilmişti ödenmedi vb gibi şeyler.
Üstelik banka uygulaması yeni bu zaman aşımı 2003 e kadar geri gider.
Ayrıca almamak ispat külfetini işveren yükler. Çalışanlar ibraname imzalasa bile talepde bulunuyor.

merhaba siteye yeni üye oldum
bende arkadaşlarıma katılıyorum
benim işyerimde emekliliği dolduğu için kendi isteğiyle işten ayrılan personele bile ibraname imzalatıyoruz.
çünkü daha sonra dönüp ben şu hakkımı alamadım diye dava açamaz ki bunu örneklerini yaşadık bizzat ve ondan sora daha titiz davranıyoruz.

O zaman sonuç şudur ki biz istediğimiz kadar işin doğrusunu yapmak için kendimizi parçalayalım , işçi daima haklı , işveren haksızdır. Biz boşu boşuna uğraşıyoruz o zaman , boşu boşuna kafa patlatıp bu tür tartışmalara giriyoruz , sonuç belli , aksini iddia eden..! :(