İstifa Eden İşçiden Ne Evrak Alınmalı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dalida
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İstifa Eden İşçiden Ne Evrak Alınmalı ?

hazel hanım kanunlarda şu mantık vardır. bir kere anayasa herkese hür olduğunu bağımsız olduğunu söyler. ama diğer kanunlar bu bağımsızlığı bir noktada önüne geçer. mesela siz işyerinde sigara içemezsiniz. hani herkes hür ve bağımsızdı. işte bu noktada kanunun ikinci mantığı devreye girer ve derki.
bir kişinin özgürlüğünün bittiği noktada diğer kişinin özgürlüğü başlar. der. iş kanunu ile işçi ve işveren arasındaki ilişkilerdede aynı durum söz konusudur. iş kanunu işçi ve işveren arasındaki ilişkileri düzene koymayı amaçlamaktadır. ancak burda söz konusu işveren bir kişi işçi ise belkide yüzlerce kişi. burda illaki kanun çoğunluğuun çıkarına hizmet etmek durumundadır. kanunlar bu mantıktan yola çıkmazsa o zman tabiri caizse boynuz kulağa geçer. o yüzdn "sonuç belli" gibi düşünceye asla kapılmayın. saygılarımla.....

Bunlar emniyet tedbiri. İlerde bu tip sorunlar çıkarsa eliniz sağlam olsun diye.

real01 ' Alıntı:
hazel hanım kanunlarda şu mantık vardır. bir kere anayasa herkese hür olduğunu bağımsız olduğunu söyler. ama diğer kanunlar bu bağımsızlığı bir noktada önüne geçer. mesela siz işyerinde sigara içemezsiniz. hani herkes hür ve bağımsızdı. işte bu noktada kanunun ikinci mantığı devreye girer ve derki.
bir kişinin özgürlüğünün bittiği noktada diğer kişinin özgürlüğü başlar. der. iş kanunu ile işçi ve işveren arasındaki ilişkilerdede aynı durum söz konusudur. iş kanunu işçi ve işveren arasındaki ilişkileri düzene koymayı amaçlamaktadır. ancak burda söz konusu işveren bir kişi işçi ise belkide yüzlerce kişi. burda illaki kanun çoğunluğuun çıkarına hizmet etmek durumundadır. kanunlar bu mantıktan yola çıkmazsa o zman tabiri caizse boynuz kulağa geçer. o yüzdn "sonuç belli" gibi düşünceye asla kapılmayın. saygılarımla.....

Sizde haklısınız yanlız geçenlerde bu konuya benzer bir sebepten yine aramızda tartışmalar olmuştu , istifa ellemi yazılmalı , yoksa bilg. çıktısı olur mu diye. Bir çok kişi elle yazılması gerektiğini çünkü çıktılarda imzanın işveren tarafından zorla attırabileceği sonucu çıkabilir denmişti mahkemeler tarafından , bende bunun tam tersini söyleyip pekala elle yazılan istifalarında zorla yazdırılabileceğini söylemiştim. Aynı şeyi hatta ibraname için bile demiştik. Ben bunları muhalefet olmak için yazmıyorum lütfen beni kimse yanlış anlamasın , ama biz tamam diyoruz mahkemeler neyi uygun gördü ise bizde ona göre davranalım , ama pat diye yeni bir karar daha çıkıyor bu da olmaz bu olacak deniyor ve bizlerde ister istemez uygulamak zorunda bırakılıyoruz. Yani veryansın ettiğim şey şu ki her gün yeni kararlar çıktığı için artık hızına yetişemz hale geldik yazık ki , ama biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım yine söylüyorum sonuç belliiii üzgünüm , :(

mesleğimi seviyorum. insanlara faydalı olmayı seviyorum. o yüzden ben bu değişimle yaşıyorum. bu değişimi sürekli takip etmek için var gücümle çalışıyorum. bu site haricinde 4 farklı mevzuat sitesindede yine paylaşımlarda bulunuyorum. yani imza alnımdada belirttiğim gibi her bilenin üstünde daima bir bilenin olacağını hiçmi hiç unutmuyor ve paylaşıyorum. allahta mükafat olarak aynı kapıdan bana bilmediklerimi öğretiyor. konu biraz dağıldı ama neyse. yani demek istediğim ben bu değişimi kalbimin atışı kadar doğal kabul ediyor hatta dahası takip etmeyi çok seviyorum. ben bu sitresle yaşayabilirim ancak. tabi ben böyleyim diye başkalarındanda aynı şeyi bekliyor değilim... asla bekleyemem de.. ama en önemlisi benim için bırakın değişime ulaşmayı değişim içinde ben gelişmeye var gücümle çalışıyorum. ben hiçbirşey kaybetmedim. inanın severseniz sizlerde hiçbirşey kaybetmessiniz... saygıyla.....