İstifa eden işçinin ihbar tazminatı ödemesi

Üyelik
30 Mar 2006
Mesajlar
2
Merhabalar,
İstifa eden işçi toplam 28 gün olan ihbar önelinin 15 gününü çalışarak geçiriyor. Geriye kalan 13 günlük süre için ihbar tazminatı ödemesi yapacak. Ödeme hesaplanırken, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılmalı mıdır?
Teşekkürler..
 
işveren işçiden mi tazminat tahsil edecek? öyle ise bu şirket için bir gelirdir ve fatura düzenlemesi gerekir, tersini düşünüp, eğer şirket ödeme yapıyor olsaydı işçiye ne kadar ödeyecekse o kadarlık miktar kadar fatura kesmeli diye düşünüyorum..
 
nane' Alıntı:
"... fatura ..." :?:

Merhaba,

Faturalık bir durum söz konusu olacağını düşünmüyorum. Aldığınız tutarı 700 lü hesaplara ters kayıt yada, diğer karlara işlersiniz diye biliyorum.

Ücreti hesaplarken, kişinin aylık brüt ücreti / ihbar süresi, kalan tutardan da sadece G.Vergisi ve damga vergisi düşülür.

Kolay Gelsin.
 
Sayın büyüklerim;

burada gözden kaçan bir konu var diye düşünüyorum esasen ihbar süresini bölemezsiniz ihbar önelleri bütün olarak kullanılır.

GV ve damga vergisine gelince tabii ki kesinti yapılması gerekir ve bordrosunun düzenlenmesi gerekmektedir diye düşünüyorum.

Faturaya ise anlam veremedim :)
 
700 lü hesaplara ters kayıt yapmanız için öncelikle daha önceden gider kaydetmiş olmalısınız... bu şirket için bir gelirdir ve bu nedenle kdvsini ilave ederek ilgili kişiden tahsil etmelidir..
 
Üst