İstifa Gününde Çalışılmaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan islm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

islm

Katkı Sunan Üye
iyi çalışmalar,
Normalde bir personel istifa ettiği gün çalışmadığı halde çalışmış gibi oluyor ve o günün parasını ödüyoruz. Ama o gün hiç çalışmadığı için istifa gününe devamsızlık tutanağı düzenleyip çıkışını versek sorun olur mu. Atıyorum 26 sında istifa etti bizde 26 sına devamsızlık tutanağı düzenleyip çıkışını verdik. Burada şöyle bir tezat olur mu hem işçi gelmedi diye devamsızlık tutup hem de gelmediği gün nasıl istifa alırsın gibi bir tezat başımıza problem açar mı?

26 sı itibriyle istifa ettiğini bildiren kişiye neden devamsızlık tutanağı tutasınız anlayamadım.

ihbar süresine uymadan istifada; ya kişi istifa günü çalışır ve ayrılır yada 1 gün öncesinde istifa etmiş demektir.

Maksat işçiye eziyet çektirmekse başka yolları da vardır. Ne olucak bir gün fazla alsa?

sorum açık ve anlaşılır olmamış, eleman izine çıkıyor ve ayın 25 i pazar gününe denk geliyor yıllık izininin son günü olduğu için ve o gün de istifa edemeyeceğine göre burada yapmamız gereken istifasını 25i olan izin gününe mi almak yoksa 26 sına istifa alıp 1 gün devamsızlık mı tutmak.

26 sı itibriyle istifa ettiğini bildiren kişiye neden devamsızlık tutanağı tutasınız anlayamadım
bende anlayamadım

ihbar süresine uymadan istifada; ya kişi istifa günü çalışır ve ayrılır yada 1 gün öncesinde istifa etmiş demektir.
bence bir gün öncesinden istifa etmiş sayılmaz,burada esas olan irade beyanının bulunulduğu tarih dir,işcinin ihbar süresine uymama durumunu ayrıca değerlendirmek daha uygun olsa gerektir
Maksat işçiye eziyet çektirmekse başka yolları da vardır. Ne olucak bir gün fazla alsa?
:)
sorum açık ve anlaşılır olmamış, eleman izine çıkıyor ve ayın 25 i pazar gününe denk geliyor yıllık izininin son günü olduğu için ve o gün de istifa edemeyeceğine göre burada yapmamız gereken istifasını 25i olan izin gününe mi almak yoksa 26 sına istifa alıp 1 gün devamsızlık mı tutmak.
26 sı itibariyle istifasını almak ve ücretini kesmemek uygun olacaktır,"devamsızlık"noktasına takılmayınız derim.

25inde istifa edemeyeceğine göre diye bir şey yok, edebilir. Ancak bu bildirim iznin sona erdiği tarih itibariyle sonuç doğurur.

25inde istifa edemeyeceğine göre diye bir şey yok, edebilir. Ancak bu bildirim iznin sona erdiği tarih itibariyle sonuç doğurur.

işçiden 25 ine istifa aldım çıkışını da ona göre yaptım. Dolayısıyla kafa karışıklığına gerek kalmadı.

Sn.Keremcem
Elbette istifa edebilir,ancak işcinin bu irade beyanının,y.iznin sona erdiği/ereceği tarih itibariyle sonuç doğuracağını şahsen bilmiyorum,
istifa da iş sözleşmesinin işci tarafından feshi anlamına gelir,
y.izin süresinin son günü(veya ortasında ya da bu iznin süresinin sona ermesine 3-5 gün kala) istifa eden işcinin bu beyanı, aynı gün hüküm doğurur,zira irade beyanı istifa da olsa yenilik doğuran bir durumdur, buna göre işciye kalan 1 günlük izin ücretinin ödenmesi gerekir,
şeklinde düşünmekteyim yanılıyormuyum?

Yıllık izinde olan çalışanın iş sözleşmesinin işveren tarafından feshi veya doğum sonrası 6 ay ücretsiz izin kullanmakta olan bayan çalışanın sözleşmesinin işveren tarafından feshi nasıl olur Şeref bey, aynı şekilde mi?

Son düzenleme:
Bildirimde belirtilen tarih itibariyle çıkışı yapar, sonra isterse bildirim süresine uyulmadığı için ihbar tazminatı talepli dava açabilir.

Bu son duruma göre belirtilen tarih(istifa tarihi) ile izin süresinin son günü aynı tarih ve de aynı tarih de sgk çıkışının yapılmış olması karşısında ihbar noktası dediğiniz gibi, peki işçi anılan tarih de hem y.izinli hem de istifa etmiş sayılamayacağından esasen istifa etmiş olduğundan, dolayısıyla kalan doğrusu noksan kullanmış olduğu 1 günlük y.izin ücretini bu durumda alamayacak mı? öte yandan işçi istifa etmeyip anılan tarih de işverence işe çağrılmış olsaydı daha sonra kalan/noksan 1 günlük y.iznini kullanabilecekti.

Bu son duruma göre belirtilen tarih(istifa tarihi) ile izin süresinin son günü aynı tarih ve de aynı tarih de sgk çıkışının yapılmış olması karşısında ihbar noktası dediğiniz gibi, peki işçi anılan tarih de hem y.izinli hem de istifa etmiş sayılamayacağından esasen istifa etmiş olduğundan, dolayısıyla kalan doğrusu noksan kullanmış olduğu 1 günlük y.izin ücretini bu durumda alamayacak mı? öte yandan işçi istifa etmeyip anılan tarih de işverence işe çağrılmış olsaydı daha sonra kalan/noksan 1 günlük y.iznini kullanabilecekti.
Bu olayda kalan 1 gün izin süresi yok sn. Aydemir. 25 i pazar ve yıllık iznin son günü ( muhtemelen hafta tatili pazar olduğu için aslında yıllık iznin son günü de pazar değil cumartesi ), 26 sı pazartesi ve istifa bildirimi ile başlıyor gün.

İşçi 26'sında geldiğinde istifa dilekçesini alırken ayın 25'inde istifa ediyorum diye yazarsa bir sorun kalmamış olur. Yani dilekçeye istifa ettiği tarihi ayrıca belirtsin. Sizde 25'ine çıkış yaparsınız devamsızlıkla falan uğraşmamış olursunuz.

İşçi 26'sında geldiğinde istifa dilekçesini alırken ayın 25'inde istifa ediyorum diye yazarsa bir sorun kalmamış olur. Yani dilekçeye istifa ettiği tarihi ayrıca belirtsin. Sizde 25'ine çıkış yaparsınız devamsızlıkla falan uğraşmamış olursunuz.

Böyle şey olur mu?. Siz dilekçenizi 26 tarihli yazıyorsunuz ama ben bir gün önce istifa etmiştim zaten diyorsunuz. Hukuken geçerli değil.
Bu kadr zor mu bu iş istifa dilekçesini 24 tarihli almanız mesela?

Böyle şey olur mu?. Siz dilekçenizi 26 tarihli yazıyorsunuz ama ben bir gün önce istifa etmiştim zaten diyorsunuz. Hukuken geçerli değil.
Bu kadr zor mu bu iş istifa dilekçesini 24 tarihli almanız mesela?

Bende onu diyorum zaten Nizam bey. Dilekçeyi 25'i olarak yazdırsın.

İstifa çıkışını 26 sında yazdırıp 25 i tariihinde istifa edyorum şeklinde yazablirsiniz herhangi bir sorun olmaz
Sabah erken bu durumla karşılaşırsanız 25 i çıkış yaparsınız akşam iş çıkışnda 26 sı yani çıkış yapparsa 26 çalışır gösterip çıkışını yapabilrisniz.
Bizim işimiz işçiye veya patrona birbirlerine zorluk çıkarmaları için yol göstermekten ziyade uzlaştırıcı yapıcı olmalıyız dişe düşünüyrom saygılar...