İstirahat Ek 10

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar, bir çalışanın rapor onayını verip aylık bildirgede de eksik gösterdiğimiz takdirde elden ek 10 vermeye gerek var mı?

ek-10 vermesi gerekenlerden iseniz (toplam çalışan kişi sayısı kriteri) ve rapor e-rapor değil ise vermeniz gerekiyor.

Bize gelen yazıyla mayıs-2015 dönemine ait eksik bildirilen günlerin primlerini ek bildirgeyle göstererek cezalı bir şekilde ödememiz isteniyor. Biz raporlu olan kişinin raporunu onayladık ve aylık bildirgede eksik olarak gösterdik. Bu durumda yapmamız gereken geç de olsa (cezası neyse) ek 10 u vermek değil midir?

bildirge de belirtilmiş oluyor ama ek 10 verip arkasına raporun onaylanmış halini de ekleyip göndermeniz gerekiyor.
Biz öyle yapıyoruz şahsen.

Eğer 9 kişi ve altında çalışan sayınız var ise raporlu olan kişileri ve eksik günü olan kişileri bu eksik günlerinin sebebini gösteren belgelerle birlikte ayın 23üne kadar ek/10 eksik gün bildirim formu ile kuruma vermelisiniz. Raporu onaylayıp aylık bildirgede gösterseniz dahi bu belgeyi vermek zorundasınız.

10 kişi ve üzeri çalışan sayınız varsa bu formu vermenize gerek yok.

Sağlık Raporları geriye dönüş hazırlanabilen evraklar olmadığından dolayı siz geçte olsa Ek-10'unuzu verin, herhangi bir cezaya muhatap olmayacaksınız.

Arkadaşlar ağustos ve eylül aylarını kapsayan bir rapor da aynı şekilde ek 10 la bildirilmemiş, şimdi bildireceğiz, iki ay için ayrı ayrı ek 10 düzenlememiz gerekiyor değil mi?

Buradaki sgk e-rapor ile onaylanan raporlarda (10 kişi altı çalışan) "biz sistemden görüyoruz. raporlarda 2 günden fazla e-rapor ise vermeyeceksiniz" deyip ek-10 ve ekinde raporu almıyor.

Raporu sisteme girdikten sonra Ek-10 vermemenin kesinlikle cezası yok.Ancak sgk ile uğraşmamak için ek 10 u verin derim.

Peki arkadaşlar 01 istirahat ile bildirilen işçi için de eksik gün bildirim formu vermemiz gerekli midir?Ben gerek yok diye okumuştum bir yerde.Siz ne dersiniz?

Peki arkadaşlar 01 istirahat ile bildirilen işçi için de eksik gün bildirim formu vermemiz gerekli midir?Ben gerek yok diye okumuştum bir yerde.Siz ne dersiniz?

Her ne sebep ile olursa olsun ay içinde eksik gün gösterilen işçi var ise kuruma eksik gün bildirim formu vermelisiniz. Ancak eğer 10 kişi ve üzerinde çalışanınız varsa bu formu vermenize gerek yok.

Teşekkürler sayın rietveld.Ben de 170 ile görüştüm az önce, aynı cevabı aldım.