İstirahat Raporlu Ek-10 Belgeleri hk.

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
Bugün içinde sadece istirahat raporu olan bir ek-10 gönderdim Sgk'ya almamışlar. Artık raporlu ek-10'ları almıyoruz diye? Tüm Sgk'lar da mı böyle artık?

Benim bildiğim de ekindeki raporları almayacaklar, ancak ek-10 formu verilmeye devam edecek diye biliyordum?

Yoksa bugün bizim memur deli gününde miydi? Yanlış yapıp, ceza yemeyelim? Bilgisi olan var mı?
 
Normal de sistemden onaylayıp APHB istirahat olarak işaretledikten sonra raporlarda ek-10 verme zorunluluğu yoktu sayın zindan.Fakat bende veriyordum.Aralıktaki torba yasadan sonra vermeyi bıraktım.Kurumdaki şef zaten onaylanan raporlar ile ilgili ek-10 cezası kesmiyoruz demişti.Sonradan düzenlenebilir evrak olmadığı için sıkıntı yok dedi.Bu ay itibari ile yönetmelik çıkana kadar sadece sonradan düzenlenebilir nitelikteki evrakları ek-10 ile bildirin.Gerisi için gerek yok.
 
İşlem yönetmeliği değişikliği sonrası e-raporlar için ne ek-10 nede rapor verilmiyor.
Yakın zamanda hiç bir işveren hiç bir eksik gün nedeni için vermeğe gerek kalmayacak. Aslında kanuni değişiklik son çorbalardan birinde yapıldı ama uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılıncaya kadar ihtiyatlı olmak gerek.
 


Sgk tüm SGM'lere gönderdiği bu Genel Yazı ile tebliğ değişikliği yapılana kadar bile olsa, Ek-10 almayın demiş artık. Dün gönderdiğim bir Ek-10'u da almamışlar.

Geçmiş olsun tüm meslektaşlarımıza bir yükten kurtulduk. Gözünüz aydın. :alkış: :D
 

Benzer konular

Üst