fonradar

İstirahat Raporu;

Üyelik
24 Eki 2020
Mesajlar
11
Konum
İstanbul
20 + 20 gün istirahat heyet raporu aldim. Bir 20 gün veya 30 gün daha rapor verilcek,ama birşey duydum sürekli rapor alan bir kişi işveren tarafından tazminatsiz işten çıkarılabilirmiş . İşveren işten cikarmasi için toplam ne kadar rapor olursa bunu uygulayabilir. 2 yıl 4 aydır çalışıyorum, lojistik deposunda .Bu konu Hakkinda Acilen bir net bilgi verirseniz cok sevinirim, teşekkür ederim.
 
Merhaba
Bildiğim kadarıyla yazmaya çalışayım ama sorunuza hemen cevap beklemeniz bence yerinde bir beklenti değil.Biraz daha sabır göstermelisiniz.

Uzun süreli olan raporlarda işverenin fesih hakkı;"4857 sayılı İş Kanunu madde 25’de I-Sağlık Sebeplerinde" şöyle bahsedilmiştir.
“…işçinin hastalık, kaza, doğum ve gebelik gibi hallerde işveren için iş sözleşmesini bildirimsiz fesih hakkı; belirtilen hallerin işçinin işyerindeki çalışma süresine göre 17 nci maddedeki bildirim sürelerini altı hafta aşmasından sonra doğar.Doğum ve gebelik hallerinde bu süre 74 üncü maddedeki sürenin bitiminde başlar…”
Yani: Bu feshin haklı sayılabilmesi için raporun kesintisiz olarak ihbar süresini 6 hafta aşmış olması şarttır. Ara verilmiş rapor sürelerinin toplamı belirtilen süreleri aşmış olsa da madde 25’ten fesih yapmak mümkün olmayacaktır.
Ancak; İşverenin rapor nedeniyle feshi işçinin kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırmaz. İşçi 1 yılını tamamlamışsa kıdem tazminatı da ödenmelidir. Ayrıca hala raporu devam eden işçiye sözleşmesinin hangi sebebe dayanılarak, hangi tarihte feshedildiği açıkça yazılı bir şekilde noter kanalıyla fesih bildirimi yapılması gerekir.

Tüm bu bilgilerden hareketle söyleyecek olursak; çalışma süreniz 2 yıl 4 ay ise sizin ihbar süreniz 6 hafta'dır.İşverenin çıkış yapabilmesi için bu süreyi raporlarla birlikte 6 hafta daha aşmış olmanız gerekir ki, bu da rapor süresinin toplamda 12 hafta bir süreyi kapsaması gerekir. Bu da en az 84 günlük bir rapor demektir.

Kısaca raporlarınız 84 günden fazla bir süreyi kapsarsa, tazminatınızı ödeyerek işveren çıkışınızı yapabilir.
Bilgim bu şekilde.
 

Benzer konular

Üst