İşveren Tarafından Yeni Sözleşme İmza Dayatması

Yaklaşık 13 senedir aynı özel eğitim kurumunda çalışmaktayım.
Apar topar 2 yıllık sözleşme hazırlattılar ve imzalamamızı istiyorlar ancak.

Maaşımın bankaya asgari ücret kısmı ödenip kalanı elden ödeniyor. Sigortam da asgariden gösteriliyor.
Bugüne kadar her sene yalnızca 1 er hafta izin kullandırıldıki kullanmadığım izinler çok.
Haftasonu bayram seyran sürekli çalışıyoruz
Hamileyim ve yasal izin hakkımı da kullandırmayacaklar.

İmzalamaz isek işten çıkaracaklarını söylüyorlari

3 sorum var

1 - imzalar isem . 13 yıldır kullanmadığım izin haklarım ne olur ve sigortamın maaşıma esasen eksik yattığını ileride öne sürebilirmiyim
2- Sözleşmeyş imzalamaz isem ve bu sebepten işten çıkarılırsam veya hamile olduğumdan yasal iznimi kullandığımda buna sebep işten çıkartılırsam alacağım haklar ve tutarlar nelerdir? nasıl başvurabilirim
3 -hamilelik dönemimde izinli olduğumda bana normal maaşım ödenmez de asgari maaş ödenir ise ne yapabilirim

Saygılarımla

siz yasal izin hakkını kullanmak için dilekçe yazın kabul etmek zorundalar yok eğer kabul etmezlerse noterden çekersiniz ve isne çıkarsınız izin bitiminde de sizi paşalar gibi çalıştırmak zorunda yok eğer çalıştırmazsa kötü niyet tazminatı alabilirsiniz

Yaklaşık 13 senedir aynı özel eğitim kurumunda çalışmaktayım.
Apar topar 2 yıllık sözleşme hazırlattılar ve imzalamamızı istiyorlar ancak.

Maaşımın bankaya asgari ücret kısmı ödenip kalanı elden ödeniyor. Sigortam da asgariden gösteriliyor.
Bugüne kadar her sene yalnızca 1 er hafta izin kullandırıldıki kullanmadığım izinler çok.
Haftasonu bayram seyran sürekli çalışıyoruz
Hamileyim ve yasal izin hakkımı da kullandırmayacaklar.

İmzalamaz isek işten çıkaracaklarını söylüyorlari

3 sorum var

1 - imzalar isem . 13 yıldır kullanmadığım izin haklarım ne olur ve sigortamın maaşıma esasen eksik yattığını ileride öne sürebilirmiyim
2- Sözleşmeyş imzalamaz isem ve bu sebepten işten çıkarılırsam veya hamile olduğumdan yasal iznimi kullandığımda buna sebep işten çıkartılırsam alacağım haklar ve tutarlar nelerdir? nasıl başvurabilirim
3 -hamilelik dönemimde izinli olduğumda bana normal maaşım ödenmez de asgari maaş ödenir ise ne yapabilirim

Saygılarımla

1-Anladığım kadarı ile ssklı sınız. Yani çalışmanız gayri resmi değil. Bu durumda izin hakkınıza birşey olmaz.
2-İşten çıkarılırsanız ihbar kıdem ve kullanmadığınız izinlerin bedelini talep edersiniz.
3-işten ayrılıp,tazminatlarınızdan vaz geçip hepsi için dava açabilrisniz.