İşverenler, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere Önemli Duyuru

artcrimes

Silver Üye
Üyelik
28 May 2008
Mesajlar
64
Konum
Ankara
İŞVERENLERİN E-POSTA ADRESLERİNİ KURUMA BİLDİRMELERİ HAKKINDA DUYURU

Bilindiği üzere, E-Ödenek Programının kapsamı ve mahiyetine ilişkin hususları açıklamak ve programın işleyişi hakkında yapılması gereken iş ve işlemleri belirlemek üzere 03/08/2012 tarihli ve 2012/28 sayılı Genelge yayınlanmıştır.

Söz konusu Genelgenin “B) İşveren Modülü başlıklı bölümünde; “çalışılmadığına dair bildirimin süresinde yapılması için Kurum tarafından işverenlere e-posta gönderilecektir. E-posta gönderilebilmesi için işverenlerin e-posta adreslerini Kuruma bildirmeleri gerekmektedir. İşverenlerin elektronik posta adreslerini Kuruma ulaştırmaları hakkında bildirilecek son tarih 01/10/2012 olup, bu tarihe kadar 2011/50 sayılı Genelgenin çalışılmadığına dair bildirimle ilgili hükümlerinin uygulanmasına devam edilecektir” ifadesine yer verilmiştir.

Anılan Genelgede belirtilen tarih 31.12.2012 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kaynak: Alomaliye.com
 
[FONT=verdana,geneva]Bilindiği üzere, E-Ödenek Programının kapsamı ve mahiyetine ilişkin hususları açıklamak ve programın işleyişi hakkında yapılması gereken iş ve işlemleri belirlemek üzere 03/08/2012 tarihli ve 2012/28 sayılı Genelge yayınlanmıştır.
[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Söz konusu Genelgenin “B) İşveren Modülü başlıklı bölümünde; “çalışılmadığına dair bildirimin süresinde yapılması için Kurum tarafından işverenlere e-posta gönderilecektir. e-posta gönderilebilmesi için işverenlerin e-posta adreslerini Kuruma bildirmeleri gerekmektedir. İşverenlerin elektronik posta adreslerini Kuruma ulaştırmaları hakkında bildirilecek son tarih 01/10/2012 olup, bu tarihe kadar 2011/50 sayılı Genelgenin çalışılmadığına dair bildirimle ilgili hükümlerinin uygulanmasına devam edilecektir” ifadesine yer verilmiştir.
[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Anılan Genelgede belirtilen süre 30/09/2012 tarihli duyuru ile 31/12/2012 tarihine kadar uzatılmıştır. Öte yandan işverenlerin e-posta adreslerinin ve cep telefon numaralarının giriş yapılacağı ve Kurum tarafında kayıt altına alınacağı menüler çalışılmadığına dair bildirim girişi ekranlarında uygulamaya açılmıştır. Söz konusu menülere Vizite Giriş Sistemi web adresinden ulaşılacaktır.
[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]İşverenlerin 4/a kapsamındaki sigortalılarına verilen istirahat raporları için çalışılmadığına dair bildirim girişi yapılması hakkında Kurum tarafından kendilerine gönderilen e-maillerin ulaşacağı e-posta adreslerini ve cep telefon numaralarını 31.12.2012 tarihine kadar açılan menülerden Kuruma bildirmeleri gerekmektedir.
[/FONT]
[FONT=verdana,geneva]Tüm ilgililere önemle duyurulur. [/FONT]
 
Üst